canticum Napisano 8 Listopad 2013 Autor Napisano 8 Listopad 2013 Proszę o identyfikację B10... H.F.B... --------IIIA78..
HUMVE Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji nieśmiertelnika (znaleziony w Gierałtowicach k.Zabrza) Inf.Nachr.Ers.Kp.8 1470Z góry wielkie Dzięki.
abcd Napisano 8 Listopad 2013 Napisano 8 Listopad 2013 Heimat-Flak-Batterie ?8/VIII, litera -B- przy nr.osobistym oznacza status flakhelfera
viator01 Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 Infanterie-Nachrichten-Ersatz-Kompanie 8 (zapasowa kompania łączności)
canticum Napisano 9 Listopad 2013 Autor Napisano 9 Listopad 2013 Dzięki. Rzeczywiście trochę skopałem" opis. Gdybym chociaż wiedział, że druga część nieśmiertelnika ma opis do góry nogami"... :)Poszperałem trochę po stronach (teraz dzięki wskazówkom jest to możliwe dla takiego laika jak ja) i znalazłem dwie baterie, których może to dotyczyć:z Gliwic - 228/VIII lub Wrocławia 268/VIII. Nieśmiertlenik leżał na polu niemal w połowie drogi między tymi miastami (trochę bliżej Gliwic) i w miejscu oddalonym o jakieś 300m od miejsca gdzie stały trzy działa przeciwlotnicze (lub - jak niektórzy mówią makiety takich dział). Jak się dobrze wpatrzyć to przed ósemką na nieśmiertelniku jest być może fragment 2" więc chyba Gliwice (ale pewności nie ma)
Pytanie
canticum
Proszę o identyfikację
B10...
H.F.B...
--------
IIIA78..
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.