Skocz do zawartości
  • 0

medalik odznaczenie?

maariusz535

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pamiątkowy - Nowy Szpital Żydowski w Hamburgu, na awersie nazwisko i imię dobroczyńcy i hasło Menschenliebe ist die Krone aller Tugenden" - Ludzka miłość jest koroną wszystkich cnót" dedykacja pod budynkami Frau Betty Heine zum andenken erbaut von ihrem Gatten", czyli że został zbudowany na pamiątkę jej męża.
Były co najmniej dwie odmiany z brązu - 45 i 23 mm średnicy - nie wiem jaką masz. Resztę wygooglasz. Zdrów.
Napisano
1/ Mimo wszystko zdjęcie robione ziemniakiem, niewiele wnosi...
2/ Zwłaszcza, jeśli nawet nie przepiszesz napisów na medalu...

I nie jestem złośliwy- lenistwo to straszna choroba, a jak znam życie, proste wpisanie legendy z medalu do googla, poda na tacy rozwiązanie :-)
Napisano
w tym problem ze wszystkiego nie da sie rozczytac wszystkiego po kolei,od strony postaci jedynie ---------nli--r-k i-t dim krone------.od strony tych budynkow ------selyrauba-tyheinr-----zuman----erbaut hamb------.kreski to litery ktorych nie moge rozczytac.
Napisano
Coś to ciężko idzie z tymi fotkami. Wydaje mi się, że jest to medal pamiątkowy na kształt tego http://www.ebay.pl/itm/Medal-Durch-Feuer-Zersto-1751-1785-Erbaut-03-07-1906-r-/121202971132

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie