zancus Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 pewien mój znajomy twierdzi, że może to być oznaczenie Milicji Obywatelskiej z pierwszych lat istnienia tej formacji. Czy się z tym zgadzacie? ;)
viator01 Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 Każda historyjka jest dobra :)http://myvimu.com/exhibit/30174-bagnet-zolnierski-do-karabinu-mo-czechy
zancus Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 pewien mój znajomy twierdzi, że może to być oznaczenie Milicji Obywatelskiej z pierwszych lat istnienia tej formacji. Czy się z tym zgadzacie? ;)
Blitzkrieg Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 1) Zmień kolegę bo głupoty gada.2) sygnatura MO to prawdopodobnie Moravske Ocelarny - świadczy o czeskim pochodzeniu tego Mannlichera
Pytanie
zancus
pewien mój znajomy twierdzi, że może to być oznaczenie Milicji Obywatelskiej z pierwszych lat istnienia tej formacji. Czy się z tym zgadzacie? ;)
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.