maadin Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Witam, kupiona razem z innymi wojskowymi niemieckimi rzeczami, ma coś wspólnego z II wojną? Pozdrawiam
Hansdekawka Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Ci piorunowie kojarzą mi się z Nachrichtendienst.
Catadero Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Najprawdopodobniej wczesna (oczywiście powojenna) oznaka naramienna telegrafisty KBW wzorowana na przedwojennej. W okresie II RP noszono podobną oznakę-czarny prostokąt z metalową literą T i po trzy błyskawice z każdej strony litery. Po roku 1920 wyszła z użycia.Podobne-telefonista-litera T i po jednej błyskawicy oraz radiotelegrafista-litera T z nałożoną literą R i po trzy błyskawice.C.
maadin Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Dzięki za naprowadzenie, poszperałem i znalazłem na naszym forum temat : http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=693445 , gdzie jest prawdopodobnie naszywka KBW. Czyli nie ma szans, że jest z okresu II RP? Tak jakoś zżarta z tyłu przez mole i na pierwszy rzut oka pomyślałem przedwojenna..Pozdrawiam
Question
maadin
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.