maadin Napisano 30 Październik 2013 Autor Napisano 30 Październik 2013 Witam, kupiona razem z innymi wojskowymi niemieckimi rzeczami, ma coś wspólnego z II wojną? Pozdrawiam
Hansdekawka Napisano 30 Październik 2013 Napisano 30 Październik 2013 Ci piorunowie kojarzą mi się z Nachrichtendienst.
bjar_1 Napisano 30 Październik 2013 Napisano 30 Październik 2013 Zalatuje polszczyzną"... Niemcy bankowo nie.
Catadero Napisano 30 Październik 2013 Napisano 30 Październik 2013 Najprawdopodobniej wczesna (oczywiście powojenna) oznaka naramienna telegrafisty KBW wzorowana na przedwojennej. W okresie II RP noszono podobną oznakę-czarny prostokąt z metalową literą T i po trzy błyskawice z każdej strony litery. Po roku 1920 wyszła z użycia.Podobne-telefonista-litera T i po jednej błyskawicy oraz radiotelegrafista-litera T z nałożoną literą R i po trzy błyskawice.C.
maadin Napisano 30 Październik 2013 Autor Napisano 30 Październik 2013 Dzięki za naprowadzenie, poszperałem i znalazłem na naszym forum temat : http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=693445 , gdzie jest prawdopodobnie naszywka KBW. Czyli nie ma szans, że jest z okresu II RP? Tak jakoś zżarta z tyłu przez mole i na pierwszy rzut oka pomyślałem przedwojenna..Pozdrawiam
Pytanie
maadin
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.