SPoskier Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 Jak w temacie, chciałbym się jednak upewnić, otwory wokół to pewnie jakaś radosna powojenna twórczość, jednak dziwi mnie brak miejsc po oryginalnych nitach, w środku biały trójkąt /pokażę na innych zdjęciach/. W środku na obrzeżach ktoś wydrapał KZI
Tomasz70 Napisano 16 Październik 2013 Napisano 16 Październik 2013 Moze to wina zdjęć, ale ja tu nie widzę polskiego hełmu wz.31. Kształt / profil absolutnie nie ten.
SPoskier Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 zdjęcie nr 5, jeszcze dwie fotki, niestety nie miałem jak zrobić lepszych, z tego co patrzyłem po necie, najbliższy temu mi się wydał, ale nie znam się na hełmach, więc oczywiście mogę się mylić.
SPoskier Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 he, o najprostszej rzeczy nie pomyślałem faktycznie to tworzywo, magnes nie łapie, niezła wtopka :)
SPoskier Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 i te dziurki by się zgadzały :) jest strasznie zamalowany i zapomniałem o magnesie :)
Tomasz70 Napisano 16 Październik 2013 Napisano 16 Październik 2013 Niestety, nie jest to wkład do M1 i jemu podobnych. Na 100% to kask budowlańca - były takie odmiany w PRL-u, trochę zbliżone kształtem do hełmów z rodziny M1.
Edmundo Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Tak jak napisał Tomasz70 jest to kask ochronny używany na budowach i w zakładach przemysłowych w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych.
Pytanie
SPoskier
Jak w temacie, chciałbym się jednak upewnić, otwory wokół to pewnie jakaś radosna powojenna twórczość, jednak dziwi mnie brak miejsc po oryginalnych nitach, w środku biały trójkąt /pokażę na innych zdjęciach/. W środku na obrzeżach ktoś wydrapał KZI
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.