Skocz do zawartości
  • 0

Elementy pickelhauby.

leonard17

Pytanie

Napisano

Witam.
Takie oto elementy mogę nabyć (jestem w Niemczech) wyglądają na oryginalne i koleś nie wygląda na kanciarza ale różnie bywa, pytanie czy na podstawie tego skromnego zdjęcia można stwierdzić od jakiego typu pickelhauby te elementy oraz czy są oryginalne , no i pytanie zasadnicze czy mogę facetowi dać za to sztangę papierosów.
Dziękuję za sugestie.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję kolego za odpowiedz, jest tyle tych typów piklehaub że dla mnie to czarna magia, 35 euro to jakieś 140 złoty i tak się zastanawiam czy wziąć zakładając że wszystkie części oryginalne, jak by nie było fajne fanty do kolekcji
Napisano
A sztanga na chwilę obecną to ile euro/PLN?

Szpice od pickelhaub są właściwie uniwersalne także typu się nie określi (prawie nie artyleria, nie dragoni, nie oficerowie nie Hesja itp.). Orzeł jednostek gwardii - brak gwiazdy orderu orła czarnego na piersiach. Gwiazdy leżące obok wyglądają na: większa - oddziałów Saxonii z pickelhaube, mniejsza z czaka. Obydwie niekompletne (brak nakładanego herbu) i połamane rogi.
Oryginalności po tych zdjęciach nikt Ci nie określi ale jeśli to inwestycja niskiego pułapu to dla samego orła warto wziąć.

Pozdrawiam.
H.
Napisano

Witam.
Takie oto elementy mogę nabyć (jestem w Niemczech) wyglądają na oryginalne i koleś nie wygląda na kanciarza ale różnie bywa, pytanie czy na podstawie tego skromnego zdjęcia można stwierdzić od jakiego typu pickelhauby te elementy oraz czy są oryginalne , no i pytanie zasadnicze czy mogę facetowi dać za to sztangę papierosów.
Dziękuję za sugestie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie