Szczepek Napisano 1 Październik 2013 Autor Napisano 1 Październik 2013 Orientuje się ktoś z Kolegów może jak jest z bronią PCU podczas organizowania wystaw? Czy istnieje możliwość wypożyczenia takiej broni np. do skansenu? Nie mogę znaleźć informacji na ten temat, a może któryś z Kolegów ma doświadczenie w tym temacie. Z góry dziękuję za pomoc.
skolcio Napisano 1 Październik 2013 Napisano 1 Październik 2013 Jeśli chodzi o zarejestrowane egzemplarze z certyfikatem CLK, to raczej nie powinno być problemu.
Szczepek Napisano 1 Październik 2013 Autor Napisano 1 Październik 2013 Też mi się tak wydaje, ale wolałbym się później przed wymiarem sprawiedliwości" nie tłumaczyć, dlatego szukam przepisów, które regulują takie działanie.
Nadwojciech Napisano 1 Październik 2013 Napisano 1 Październik 2013 Nie ma takich przepisów.Dla pewności jednak polecam mieć pod ręką kwit" z CLK potwierdzający dezaktywacje broni.
Szczepek Napisano 1 Październik 2013 Autor Napisano 1 Październik 2013 Dziękuję Kolegą za odpowiedzi.
Ptaku51 Napisano 2 Październik 2013 Napisano 2 Październik 2013 Witam,każda broń CLK wpisana jest w książeczkę w pięknym żółtym kolorze.A zaświadczenie z CLK oddawane jest w WPA przy okazji rejestracji tejże broni wraz z fakturą.Pozdrawiam,Marcin
Bandi1973 Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Możesz taką broń bez problemu wypożyczyć do skansenu, podpisujesz z nimi po prostu umowę na wypożyczenie, w umowie podajesz numer swojej legitymacji i numery CLK nadane broni. Znaczki są widoczne gołym okiem. Ot cała filozofia,PozdrawiamPaweł
Boer Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Czasem jak wypiję kilka piw i poczytam jakich formalności trzeba dopełnić aby się przespacerować z giwerą która urzędowo ma potwierdzone inwalidztwo" to pusty śmiech mnie ogarnia, a jak pomyśle co trzeba mieć,aby na spacer pójść ze sprawnym egzemplarzem to krew w żyłach zastyga.Komu i po co służą takie absurdy, i ta biurokracja?
Nadwojciech Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 „Kasa misiu, kasa” jak mawia trener piłki kopanej Wójcik. :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.