Skocz do zawartości
  • 0

Stare urządzenie

kimbo70

Pytanie

Napisano

Bedąc w Piotrkowie Trybunalskim na jednym z podwórek natknąlem sie na coś takiego ,podobno to urządzenie nie ma wartosci muzealnej i możliwe ze trafi na złom :(moje pytanie co to jest i czy naprawde nadaje sie tylko na złom??
Z góry dziekuje za wszelkie info;)

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sieczkarnia zupełnie odpada. Nikt by jej koło kamienicy nie ustawiał. Zresztą konstrukcja jest inna. To może być urządzenie do pompowania wody (ale o innej konstrukcji niż to ze Statego Sącza.
Napisano
viator01 masz racje kto ustawiłby sieczkarnie w centrum miasta??szkoda ze nie jestem teraz w Piotrkowie to pstryknąłbym dokładniejsze fotki;) A swoją drogą z tym miejscem (podwórkiem)jest związana ciekawa historia bo nagrywali tam serial Przeprowadzki :)
Napisano

Bedąc w Piotrkowie Trybunalskim na jednym z podwórek natknąlem sie na coś takiego ,podobno to urządzenie nie ma wartosci muzealnej i możliwe ze trafi na złom :(moje pytanie co to jest i czy naprawde nadaje sie tylko na złom??
Z góry dziekuje za wszelkie info;)

Napisano

Ciekawostka zwiazana z miejscem gdzie stoi to urzadzenie ;)Podwórko na którym stoi ta pompa" pokazane było w serialu Przeprowadzki :)Zobaczcie to jest ta sama drewniana chałupa która w tej chwili jest do rozbórki

Napisano
niewiele widac za małe zdjęcia, nie widac dobrze tej prrzekladni" pomiedzy kołami.
Coś od sieczkarni przerobione na wyciag wiader ze studni?
Napisano

jakiś ręczny kołowrót z przełożeniem
może być wciągarką
kreska przerywana - oś obrotu brakującego bębna nawojowego

śruba w lewym kole - mogła być chwytem

-----------
zdjęcia zakreślonych obszarów potrzebne

-----------

jeżeli jest gdzieś zapadka - blokująca kierunek obrotu - może to być element dźwigu windy budowlanej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie