eve1 Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Witam proszę o pomoc w identyfikacji orzełka który ostatnio trafił w moje ręce. Według mnie jest wykonany zaraz po wojnie na matrycy Grabskiego.
Edmundo Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 w_brew istotnie w latach 1947-1948 funkcjonowało Przysposobienie Rolniczo Wojskowe (PRW) tylko czy członkowie tejże organizacji byli umundurowani ?
viator01 Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 Była to organizacja paramilitarna i obowiązywało umundurowanie. W PKF 47/41 widać członków PRW w furażerkach z orzełkami, zatem mogłoby to być właśnie to.
Edmundo Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 Orzeł wczesny LWP noszony oficjalnie do 1960 r.
eve1 Napisano 6 Lipiec 2013 Autor Napisano 6 Lipiec 2013 Dzięki a od kiedy był wprowadzony ? A co z literami na tarczy inwencja twórcza właściciela ? Czy może coś oznaczały. Do herer1 jakiej AUKCJI !!!
eve1 Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 Witam proszę o pomoc w identyfikacji orzełka który ostatnio trafił w moje ręce. Według mnie jest wykonany zaraz po wojnie na matrycy Grabskiego.
Pytanie
eve1
Witam proszę o pomoc w identyfikacji orzełka który ostatnio trafił w moje ręce. Według mnie jest wykonany zaraz po wojnie na matrycy Grabskiego.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.