batoni Napisano 25 Czerwiec 2013 Autor Napisano 25 Czerwiec 2013 Witam!Wyszło mi takie coś" w pobliżu nieistniejącego od końca wojny gospodarstwa. Co to może być? Mam pewne skojarzenia ale nie chcę nic sugerować. Proszę o przetłumaczenie, identyfikację i jakiekolwiek sugestie.Pozdrawiam
pająk Napisano 25 Czerwiec 2013 Napisano 25 Czerwiec 2013 Relikwiarz, Incognito=Nieznany, Agnus Dei=Baranek Boży. Jeśli zachowały się tam fragmenty materiału to są to tzw. relikwie trzeciego stopnia, czyli dotknięte do np. grobu osoby świętej. Nie znam się na takich relikwiarzach ale zdaje się, że dawniej było je można kupić w znaczniejszych miejscach kultu. Może ktoś bardziej kompetentny się wypowie.
jarzabek Napisano 25 Czerwiec 2013 Napisano 25 Czerwiec 2013 moze elementy relikwiarza były poukładane coś jak w tym ? moze nie tak bogato ale pewnie miały jakiś porządek ?http://archiwumallegro.pl/swiety_szkaplerz_relikt_relikwie_pudelko-1774339441.html
batoni Napisano 25 Czerwiec 2013 Autor Napisano 25 Czerwiec 2013 Elementy były częściowo poukładane ale większość była w nieładzie. Wyjąłem wszystkie elementy ponieważ myślałem, że na pozostałych asiemkach" też będą jakieś napisy. Materiał zachował się - widać na zdjęciu.Dzięki wszystkim za pomoc!Pozdrawiam
Pytanie
batoni
Witam!
Wyszło mi takie coś" w pobliżu nieistniejącego od końca wojny gospodarstwa. Co to może być? Mam pewne skojarzenia ale nie chcę nic sugerować. Proszę o przetłumaczenie, identyfikację i jakiekolwiek sugestie.
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.