leon wallonien Napisano 21 Sierpień 2013 Share Napisano 21 Sierpień 2013 Bardzo dobrze, bo z Wartą-warto. Chłopaki napewno dadza rade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 26 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Listę partyzantów poszerza Drużyna Tradycji 70 P.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 27 Wrzesień 2013 Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Będzie sie działo i armaciło oj będzie...już sie doczekac nie moge;)Nasza grupa jest już prawie gotowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 16 Październik 2013 Share Napisano 16 Październik 2013 http://www.histomil.com/viewtopic.php?f=338&t=3918&start=1040troche fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 22 Październik 2013 Share Napisano 22 Październik 2013 Po stronie niemieckiej zgłosiła swój akces:sekcja LW Festung Breslau 549 Volksgrenadier Divisonproszę o potwierdzenie udziału ze strony kozic" ;) obiecaliście Brandemburczyków w klimatycznych włoskich kamuflażach ;) oraz kolegów z Pioniera 39Czy są chętni do odgrania roli oddzialu rozpoznawczego Prinz Eugen"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 23 Październik 2013 Share Napisano 23 Październik 2013 Jurasz!!!!Gdzie jestes dziku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 23 Październik 2013 Share Napisano 23 Październik 2013 Rychu, juz sie doczekac nie moge;) Pojemniki zrzutowe niedługo bedą gotowe;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuri100GJR Napisano 23 Październik 2013 Share Napisano 23 Październik 2013 Ciężko mi w tym momencie z takim wyprzedzeniem coś wiążącego napisać, ale w miarę możliwości kadrowo-czasowo-finansowych się zgłaszamy :)pozdrawiamYuri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 23 Październik 2013 Share Napisano 23 Październik 2013 Ja myślę ;) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 25 Październik 2013 Autor Share Napisano 25 Październik 2013 A ja myślę, że wraz z sekcją LW Festung Breslau, przyjedzie też sekcja radziecka i wspomoże szeregi partyzantów ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 27 Październik 2013 Share Napisano 27 Październik 2013 Mam pytanie... czy ten knochensack z linku poniżej jest odpowiedni do inscenizacji Drvar ?http://allegro.pl/knochensack-splittertarn-b-iii-replika-jakosc-i3658807868.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 27 Październik 2013 Share Napisano 27 Październik 2013 Po konsultacji z szefem wszystkich szefów-Duńkersem moge stwierdzić że jest odpowiedni. Poprosiłem Nestofa o foto rekawów wewnatrz, zblizeń na których widać gramature materiału i odpowiedniego odcienia, bo te ze stronki troszke przekłamuja. Znawcy tematu stwierdzili, ze jest ok i takiego własnie sobie kupiłem. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Jeżeli ten kombinezon z linku to rzeczywiście ten sam z fotek, które Leon otrzymał od nestofa to jak najbardziej godny polecenia. Musi byc knochensack w maskowaniu splinter B wzoru trzeciego. Poprawne są rwónież w ofercie spearheda, o tyle interesujące, że produkowane w dwóch wersjach kolorystycznych materiału podstawowego - tzw. oliwki" (ciemniejsza) i jasnej zieleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Srodkowy ludek w spearheadowym kombiaczku o którym prawi Duńczyk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Spearhead i Sturm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Sturmowski też pasuje do białych kaleson, wspólczesnej kurtki i ruskiego kociołka na grzyby atomowe w Czarnobylu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Mój przyjaciel z którym byłem w domu wariatów zaraz po twardym lądowaniu szybowcem na wieży koscioła-wydzwonilismy w dzwon. Od tego momentu mój przyjaciel nie moze sie zdecydować czy słuzy w piechocie czy lotnictwie:)No dobrze, nie zasmiecam wątku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Dzięki Leonie za opinie w sprawie knochensacka... właśnie przed chwilą też zakupiłem na Allegro Knochensack Splinter B wzoru III ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Mam przyjemnośc zakomunikowac, że do wesołej ferajny dołączyli dzisiaj kolejni podkomendni Wielkiego Łowczego Rzeszy - Kampgruppe Adler :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 29 Październik 2013 Share Napisano 29 Październik 2013 Falke, nie ma za co, polecam sie na przyszłosc. Rychu, to wspaniała wiadomość...teraz z wujkiem Stadlerem możemy być lepsi od Pancernych Strzegom:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 29 Październik 2013 Autor Share Napisano 29 Październik 2013 Do osób odtwarzających partyzantów Tito- trochę słów o tym co powinniście i czego nie powinniście używać w rekonstrukcji ;)Dopuszczalne umundurowanie:- angielskie Battle Dressy,- przedwojenne jugosławiańskie mundury, - mundury włoskie,- mundury niemieckie, używane na Bałkanach - wdzianka cywilne- choć ubrań cywilnych widuję na zdjęciach mało, to z braku laku można się nimi posiłkowa,- buty- cywilne, trzewiki, saperkiWyposażenie:- odpowiednie do broni która będzie używana w trakcie reko, a więc dopuszczalne- ładownice niemieckie, malincherowskie, brytyjski uniwersalne, bandoliery, ładownice myśliwskie. - wyposażenie ogóle- tak jak przy umundurowaniu, przy czym nie ma co obwieszać się zbytnio. Można posiłkować się wyposażeniem węgierskim oraz bułgarskim Broń:- broń zdobyczna niemiecka oraz włoska,- broń pochodząca ze zrzutów- brytyjska i amerykańska,- broń jugosławiańska,Nakrycia głowy:- tak jak przy umundurowaniu- NIE UŻYWAMY HEŁMÓW!- zastępujemy je innym nakryciem głowy. Mam nadzieję że trochę pomogłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 Do strony partyzantów dołączyła GRH Posen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 Do osób odtwarzających partyzantów Tito- trochę słów o tym co powinniście i czego nie powinniście używać w rekonstrukcji ;)"wypadało by podac źródła z na których się opierasz (pierwotne - dokumenty, zdjęcia, jak i wtórne - ksiązki, teksty, strony www). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 Zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 21 Grudzień 2013 Share Napisano 21 Grudzień 2013 Szkielety pojemników zrzutowych gotowe;) Wszystkie wymiary będą jak w oryginale, a ceowniki robione na zamówienie-nie ma lypy;)Wzorujemy sie na oryginalnych rysunkach technicznych i fotkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.