Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk od czego i czy bezpieczny?

SturmgewehR

Pytanie

Napisano
Witam kolegów znalazłem pocisk ciężki stalowy dosyć duży i mam pytanie czy jest on bezpieczny i przede wszystkim co to jest dodam iż nie ma on zapalnika znalazlem tez takie z zapalnikami ale strasznie skorodowane a ten jest nawet ladny a zapalnik prawdopodobnie nie był nigdy wkręcony gdyz ładny gwint jest na czubku w otworze czysciutki a wewnątrz jeszcze widac prawdopodobnie jakis MW cos białego pokrytego czerwonawym nalotem narazie leży tam gdize to znalazlem w ziemi ale chciałbym sie dowiedziec co to koledzy.zamieszczam zdjątko i licze na szybką odpowiedź.ZDRÓW!

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
to to wiem i nie ruszam natomiast interesuje mnie od czego to ?kamikaze nie jestem czyms wykrywke trzeba trzymać sam sprzęt nie wystarczy :)więc pomożecie koledzy?
Napisano
nie zebym sie czepiał, ale o to wiem i nie ruszam" - więc wykopane i leży na ręce. czyja ręka? jak ie ruszam" to ręka kolegi? tak na wszelki wypadek w ramach niedźwiedziej przysługi?
Napisano
Kolego Von aceG350
Logika, Wać Panie niejest mocną stroną :)
Bo jak rozumieć wykluczjące się stwierdzenia
Żaden pocisk nie jest bezpieczny!! ...
A jeśli się okazało by się, że nie jest bezpieczny?"

SturmgewehR podpowiedź PaK 38 "
Napisano
panowie panowie spokojnie nie jestem kopaczem od wczoraj i nic mi rączek niepourywało i niepourywa ale wracając do tematu to zapalnik ma on wykręcony wogole go niema ani sladów korozji w gwincie tez niema natomiast chodzi mi o to czy ta amunicja miala inny detonator od spodu jakis opuzniacz itp bo sporo wyszło takich większych PAK-ów z tym dyndusiem od dołu to nawet nie ruszalem bo strach. Darz dół :)
Napisano
no własnie o to chodzi dzięki ZUBIKED a moglbys podpowiedzieć czy jeżeli wykręcony ma zapalnik na górze to nie wypali?nie było innego sposobu detonacji chyba?
Napisano
Wybacz zielony jesteś i nie powinieneś przy nim montować. Poczytaj, poszukaj sam . Forum to nie jest dobrym miejscem na tego rodzaju rozmowy
Napisano
Biorąc do ręki pocisk, trzeba jeszcze uwzględnić to, że leżał w nie wiadomo jakich warunkach i z czym miał do czynienia. Logika w stylu ie ma zapalnika to nie wybuchnie" może być czasem zawodna.
Napisano
Witam kolegów znalazłem pocisk ciężki stalowy dosyć duży i mam pytanie czy jest on bezpieczny i przede wszystkim co to jest dodam iż nie ma on zapalnika znalazlem tez takie z zapalnikami ale strasznie skorodowane a ten jest nawet ladny a zapalnik prawdopodobnie nie był nigdy wkręcony gdyz ładny gwint jest na czubku w otworze czysciutki a wewnątrz jeszcze widac prawdopodobnie jakis MW cos białego pokrytego czerwonawym nalotem narazie leży tam gdize to znalazlem w ziemi ale chciałbym sie dowiedziec co to koledzy.zamieszczam zdjątko i licze na szybką odpowiedź.ZDRÓW!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie