Jump to content
  • 0

Jaka miejscowość

wędrowiec

Question

Posted

Witam kolegów.Na zdjęciu obok widoczna jest grupa osób uwieczniona prawdopodobnie na małej stacji kolejowej,której nazwa zaczyna się na Knieh..Pozostałe litery zostały zasłonięte i trudno mi jest wymyślić coś sensownego.Może ktoś z kolegów zetknął się może z taką niemiecką nazwą miejscowości,może się komuś coś skojarzy?
Do pełnej informacji dodam,że jest to skan jednej z kilkunastu płyt szklanych odnalezionych pod podłogą domu w niewielkim dolnośląskim miasteczku.To zdjęcie z całą pewnością zostało wykonane w innej miejscowości.

9 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Może faktycznie nie jest to stacja kolejowa,ale takie było moje pierwsze wrażenie.
Być może to tylko nazwa firmy.W każdym bądź razie dzięki za wskazówki.
Posted
Ja bym tej tablicy nie kojarzył z nazwą miejscowości.To dla mnie jakaś składnica drzewa. Knieholzwand handlung. :)
Posted

Witam kolegów.Na zdjęciu obok widoczna jest grupa osób uwieczniona prawdopodobnie na małej stacji kolejowej,której nazwa zaczyna się na Knieh..Pozostałe litery zostały zasłonięte i trudno mi jest wymyślić coś sensownego.Może ktoś z kolegów zetknął się może z taką niemiecką nazwą miejscowości,może się komuś coś skojarzy?
Do pełnej informacji dodam,że jest to skan jednej z kilkunastu płyt szklanych odnalezionych pod podłogą domu w niewielkim dolnośląskim miasteczku.To zdjęcie z całą pewnością zostało wykonane w innej miejscowości.

Posted
Za knie może być dalej holz bo widzę z boku drewno :) tak sobie tylko myślę ale na pewno nie jest to stacja kolejowa.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information