Skocz do zawartości
  • 0

Jaka miejscowość

wędrowiec

Pytanie

Napisano

Witam kolegów.Na zdjęciu obok widoczna jest grupa osób uwieczniona prawdopodobnie na małej stacji kolejowej,której nazwa zaczyna się na Knieh..Pozostałe litery zostały zasłonięte i trudno mi jest wymyślić coś sensownego.Może ktoś z kolegów zetknął się może z taką niemiecką nazwą miejscowości,może się komuś coś skojarzy?
Do pełnej informacji dodam,że jest to skan jednej z kilkunastu płyt szklanych odnalezionych pod podłogą domu w niewielkim dolnośląskim miasteczku.To zdjęcie z całą pewnością zostało wykonane w innej miejscowości.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może faktycznie nie jest to stacja kolejowa,ale takie było moje pierwsze wrażenie.
Być może to tylko nazwa firmy.W każdym bądź razie dzięki za wskazówki.
Napisano
Ja bym tej tablicy nie kojarzył z nazwą miejscowości.To dla mnie jakaś składnica drzewa. Knieholzwand handlung. :)
Napisano

Witam kolegów.Na zdjęciu obok widoczna jest grupa osób uwieczniona prawdopodobnie na małej stacji kolejowej,której nazwa zaczyna się na Knieh..Pozostałe litery zostały zasłonięte i trudno mi jest wymyślić coś sensownego.Może ktoś z kolegów zetknął się może z taką niemiecką nazwą miejscowości,może się komuś coś skojarzy?
Do pełnej informacji dodam,że jest to skan jednej z kilkunastu płyt szklanych odnalezionych pod podłogą domu w niewielkim dolnośląskim miasteczku.To zdjęcie z całą pewnością zostało wykonane w innej miejscowości.

Napisano
Za knie może być dalej holz bo widzę z boku drewno :) tak sobie tylko myślę ale na pewno nie jest to stacja kolejowa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie