Jurek.S Napisano 27 Maj 2013 Autor Napisano 27 Maj 2013 Chodzi mi o szukanie na prawie max czułości.Kolorku etc...Bez tych popiskiwan na gubej trawie,na rosie,przy uderzeniu w krzaczory.Po prostu cichy i baaaardzo stabilny sprzęt.Jest w ogóle taki sprzęt?
rufa Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 ostatnio chodzę na przemian z deusem i at-pro.oba wykrywacze,pracują stabilnie.
rabat Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 x-terra 705. Kiedyś PROxima i ace 250 też stabilne ale nie tak jak Tereska
SaperDębica Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 po co taki ranking????proxima 1.0 czulosc 39czyli maksymalna dostepna
brodkasz Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 Tak jak i przedmówca Proxima 1.0 i 2.0Cichutka, same pewne sygnały. Żadnego wzbudzania o kamień czy trawę. No i bardzo rzadko, dosłownie kilka razy zeszedłem trochę z czułości. A tak to zawsze maks :)Pozdrawiam.
bassista Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 Najstabilniejszy znaczy lepszy? Abstrakcyjny przyklad:Pewna piszczala ma regulacje czulosci do 100 jednostek (max). Przy 80 zaczyna sobie podpierdywac. Jesli producent ograniczy w kolejnej wersji czulosc do 70 to bedzie mega stabilna ale plytsza niz poprzednia. Odnosze czasem wrazenie, ze czasem producenci zakladaja kaganiec" na sprzet po to tylko, zeby nikt nie marudzil, ze chodzi tylko na pol gwizdka i powyzej sprzet sie wzbudza. To tak jakby do Mustanga zakladac ogranicznik mocy :D
Brzęczyszczykiewicz Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 I tak ma być.Wszystko jedno jaki sprzęt weźmiesz pod uwagę. 80% klientów nie zna się ani odrobinę. Czego ten wątek jest dobitnym przykładem. Z pozostałych 20% kolejne 8-miu na 10-ciu ledwie coś tam jarzy. Dla tych 4 na 100, którzy się orientują w temacie, żaden producent, któremu zależy na kasie, nie będzie się wysilał. Nawet GDYBY POTRAFIŁ, co wcale nie jest takie oczywiste. Nie będzie, bo na takich klientach nie zarobi.Dlatego najważniejsze jest wsłuchiwanie się w oczekiwania tych 96%, którzy dają zysk. I spełniania ich zachcianek.I dlatego każdy sprzęt poza takim przeznaczonym dla absolutnych profesjonalistów i specjalistów, jest z roku na rok coraz bardziej gówniany. Poczynając od samochodów, poprzez domowe RTV, a na drobnym sprzęcie elektronicznym (jak wykrywacze) kończąc.
bassista Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 No to może jeszcze takie otwarte pytanie do Rutusa: Da radę jakoś podwyższyć czułość Argo v3? Na moich terenach rzadko kiedy chodzę z czułością mniejszą niż 45, często jadę z max czułością i pierdnie gdzieś tylko od czasu do czasu. Czy jeśli uda sie zwiększyć czułość to czy jest to gra warta świeczki?
Jurek.S Napisano 28 Maj 2013 Autor Napisano 28 Maj 2013 BrzęczekSpójrz jaki jest temat wątku.Po co te Twoje trolowanie,moralizatorski ton,który już chyba drażni 99% użytkowników tego forum.Az dziw bierze ze jeszcze zbanowany nie jesteś.bassista...najstabilniejszy znaczy lepszy???A gdzie ja tak napisałem???Poszukiwanie mają być przyjemnością a nie walką z ciągłym popiskiwaniem i fałszywaymi sygnałami.I dlatego posiadam GT i MXT i jest suuuper ze stabilnością.Chodzi w sumie o cos dla kobietki,bo niestety ale obydwa troszke ważą.I koniecznie musi byc bardzo stabilne,aby mi sie laseczka nie zniecheciła :-)
bassista Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Nie, nie chcialem, kolego, zebys mnie zle zrozumial. Po prostu nie jestem zwolennikiem elektronicznych kagancow :DJesli piszczalka ma byc stabilna i lekka to polecam cos z x-terrek. Latwa obsluga, lekka i przyjemna oraz tez skuteczna.
Romek_66 Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 jeśli dla dziewczyny tozobacz -to samo forum strona nr 4,,,jaki sprzęt poszukiwawczy dla dziewczyny?,,.i po co te nerwy ,-wystarczy się rozejżeć po działach.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Post był jak najbardziej na temat.moralizatorski ton,który już chyba drażni 99% użytkowników tego forum" - i trudno, żeby było inaczej. Bo, jak to mówią, uderz w stół :)Poza tym, popiskiwanie nie ma nic wspólnego ze STABILNOŚCIĄ wykrywacza, tak w kwestii ścisłości. Z pewnością nigdy w życiu się nie zatknąłeś z wykrywaczem ie stabilnym" w sensie działania elektroniki.
armand Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Kol. B..., zgadzam się z Tobą, ale nie w pełni. Aby sprostać zaawansowanym i wygodnym" użytkownikom stosuję znaczniki na opisach pokręteł. Dla czułości np 7 stawiam znacznik, powyżej tej cyfry, wykrywacz zaczyna lekko brzęczeć w zależności od poziomu zakłóceń znajdujących się w otoczeniu. I w ten sposób wszyscy są zadowoleni. Ale do tego sposobu wykrywacz musi mieć pokrętła.
szefek19775 Napisano 28 Maj 2013 Napisano 28 Maj 2013 Pozdrowiam wszystkie MONDRALE--- EXPERTÓW OD SPRAW ZBYTECZNYCH na forum nie brakuje !!!!!!!
Jurek.S Napisano 29 Maj 2013 Autor Napisano 29 Maj 2013 armandMiałem tez tereske 705 i jakos bez pokręteł była stabilna...
desmo Napisano 29 Maj 2013 Napisano 29 Maj 2013 Taaak - pokrętła to podstawa. Nie wiem jak można takie bzdury wypisywać będąc producentem wykrywaczy.
alex_2013 Napisano 29 Maj 2013 Napisano 29 Maj 2013 Lubicie bić piane o byle co, lepiej byscie ruszyli te przetłuszczone cielska po militarke do lasu i pokazali troche fotek tu z fantów które znajdziecie:).A wracajac do tematu minelab e trac, czulosc 28 manual zero wzbudzania się o wode, trawe, szybsze ruchy sondą
Jurek.S Napisano 29 Maj 2013 Autor Napisano 29 Maj 2013 desmoA jakie Armand wykrywacze produkuje?Z wyświetlaczami?:-)
Sovereign Napisano 29 Maj 2013 Napisano 29 Maj 2013 A Tesoro pracuje nawet stabilnie na 130 % mocy bo skala jest do 10 a chodzę na przynajmniej czerwonym polu na ponad 13.
jan-80 Napisano 29 Maj 2013 Napisano 29 Maj 2013 Ja najstabilniejszy jaki miałem to ACE 150 na maksa i się nie wzbudza (mam go do dziś) :) miałem ostatnio Teres 30 i nie była tak stabilna jak zółty ;)
Cowboys From Hell Napisano 1 Czerwiec 2013 Napisano 1 Czerwiec 2013 Według mnie MXT.Proxima też stabilna ,ale jak leży na ziemi trochę dłużej to zaczyna popiskiwać ,a MXT ma coś takiego jak śledzenie gruntu i sam się dostraja.PZDR
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.