Skocz do zawartości

Poszukiwania polsko-czeskie Ace 250 & PROxima 5

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 508
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
latarka ze wzorkiem" to lampka rowerowa, karbidowa. Jak najbardziej z epoki. Częste znalezisko zwłaszcza obok dróg. Ale trafiaja się też i w ziemiankach co niezbicie świadczy o tym, iż wojsko wykorzystywało je do oświetlenia pomieszczeń.

https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/12_copy18.jpg
http://odkrywca.pl/wojna-w-dolinie-kwisy-ocalone-od-zapomnienia,698767.html#698767

gratuluję fantów i pzdr

Pierwszy wypad na chwilkę z nowym sprzetem, ogarnąć jak go włączać, jakie sygnały itp.
Pochodziliśmy niecałą godzinke w byle jakie miejsce.
No i proszę pierwsze fanty to dwie monety z PRL-u, odznaka Wzorowy Żołnierz, a raczej wzorory wykrywacz :), a do tego jeszcze spłonka, łuseczka i obrączka dla gołębia.. Gdzieniegdzie sygnał był głęboki, czasu było bardzo mało to następnym razem się poszuka. Tutaj fotka po wydobyciu z Ziemi.

Podsumowując!
Co do sprzętu
Spostrzeżenia: Kabel jest cienki i giętki w porównaniu do garretta, trzeba uważać, ale za to nie ma problemu z okręcaniem go dookoła stelażu, wydawało się, że będzie ciężki, ale jest dobrze wyważony..
Ogólnie PROxima super sprzet, ładny ma zasięg, trybu statycznego jak na razie nie próbowałem, bo po testach przeraziłem się zasięgiem :D.. Teraz pola koszą to mam nadzieję, że po skoszonym nie stracę zasięgu tak jak w przypadku garreta. Na razie jest trochę do ogarnięcia ale nie narzekam :).
Pozdrawiam was!

Witam wszystkich!
Z racji tego, że sezon na grzebanie w polach powoli się otwiera, postanowiliśmy poszukać wolnych pól..
No i udało się, na szczęście zaczynają kosić!
Nie mogłem się doczekać :).
Mimo, że słabe odkrycia to i tak super, że można było wreszcie poszukać na polach, bez komarów itp. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie