piotrekony Napisano 18 Październik 2013 Share Napisano 18 Październik 2013 Witam, dorzucam fanty z ostatniego wypadu po wstępnym oczyszczeniu, stan monet słaby ale może następnym razem wpadnie coś lepszego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 18 Październik 2013 Share Napisano 18 Październik 2013 Przedmiot z sygnaturami to wieczko od odważnika kubełkowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Siemka!Z dwóch ostatnich wypadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 plomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Może identyfikacja?Hehe :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 halerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 guziol cywilny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Dość gruba moneta z jakąś postacią, już druga taka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Miniaturowa Podkowa i napis Gute 'jakaś nazwa' mit LEUNA" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 kreuzer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Całość..Noo tato pobił" mojego garretta PROximka.. Ja 0 moniaków :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Jesień!I krótki wypad z Piotrkiem w środku zeszłego tygodnia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Reisen mit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 wpinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 woytas - Jeżeli chodzi o to, niestety inny wyraz. Końcówka 'fut'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Sreberko Piotrka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 50 koron 1931 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 I mój strzał :).Na moich terenach to bardzo rzadka moneta. W życiu bym się jej tutaj nie spodziewał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Jeszcze była ciekawa przygoda i pogawędka z czeskim leśniczym/myśliwym, ale to już inny rozdział :)Potem dodam fotki po czyszczeniu i mały wypadzik z ostatniego weekenduPozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 miał problemy czy delikatnie było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Może streszczę :).Podczas weekendowego pobytu w Czechach z moim tatą pod koniec wyprawy ktoś z oddali nas obserwował z Jeepa.. Pomyśleliśmy, że to pewnie jakiś gościu co siedzi w temacie. Na koniec wyprawy schodzimy już sobie z pola i odpoczywamy po polskiej stronie.. Nagle podjeżdża owy jeep, wysiada z niego gość i zmierza w naszą stronę (Ze mnie Czech taki jak...). I coś tam się pyta po czesku - nie usłyszałem, ja się od razu tłumaczę, że sobie chodzimy z wykrywkami Diry zakopujemy " ( w sensie, że zasypujemy doły), a on do mnie z małym uśmieszkiem - Chyba wykopujete" - pomyślałem, że nie będę się kłócić. Jak zobaczył wykrywacze to na głos powiedział aaaaaaaaaa, to tee....". Tak jakby myślał, że robimy coś innego z tymi łopatami lub jakieś sidła zakładamy?. Gość był ubrany na zielono. Miał lat 45-55 z hakiem, pomyślałem, że myśliwy, a potem, że leśniczy.. No nic chwilkę porozmawiałem z nim po czesku" i on do nas powiedział Wy partyzanci jestestie"... Jak mnie się w duchu śmiać zachciało z tego, normalnie przez cały powrót myśleliśmy z tatą o tej całej sytuacji i śmialiśmy się po tym jego tekście. Na szczęście obeszło się bez wulgaryzmów i przykrych incydentów. Powiedział jedynie na koniec Ok, w porządku" - też w miarę coś po polsku kumał. Potem pochodziliśmy po polskim polu i wróciliśmy z wyprawy . Na jedno nie wiadomo jakby postąpił po czeskiej stronie. W sumie cholera go wie co tam się działo w tych okolicach (może Polacy coś nabroili?). w każdym bądź razie, PO SOBIE ZASYPUJEMY DOŁY i zostawiamy porządek, więc niczego się nie obawiałem. W ogóle tamten dzień był jakiś pokręcony i telefon znaleźliśmy i ludzie jakoś się nami mało interesowali, a tu na koniec taka niespodzianka :). Jeszcze sarna 3 metry przede mną z krzaczorów wyskoczyła i się wystraszyłem jak nigdy :D. Koniec Opowiadania :).Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 Aha. Sorry za podwójny post. Teraz mi się przypomniało.Prośba do administracjii. Niedługo dodam nowy wątek, bo już tutaj w tym moim dużo postów jest, ale jeśli nie ma problemów to chciałbym ten wątek zamknąć na koniec sezonu :).Przez 2 miesiące zbyt wiele postów nie dodam.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.