szczepciu Napisano 6 Kwiecień 2013 Autor Napisano 6 Kwiecień 2013 Szturmów niestety nie było. Na południe od Krakowa, winiu.Kopanie szło szybko i sprawnie, a że znowu na około metr głębokości, był czas chwilę pomyśleć. Nurtowało mnie jedno pytanie: Flak, Pak, a może jakiś pojazd? Charakterystyczny dyszel wskazywałby, że to coś było ciągnięte, ale co?"Moje przemyślenia przerwało stuknięcie łopatą o coś. Po chwili na powierzchni leżała połowa takiej cynkowej skrzynki. Powiem szczerze, nie wiem, do czego ona służyła.
szczepciu Napisano 6 Kwiecień 2013 Autor Napisano 6 Kwiecień 2013 Przesunąłem się w bok i znowu sygnał. Tym razem hurtem zaczęły wyskakiwać jakieś drobniejsze części. Na jednej z nich znalazłem nawet charakterystyczną piaskową farbę, jakiej używali Niemcy. Wśród tego wszystkiego były też fragmenty gumy. Cóż to mogło być?
szczepciu Napisano 6 Kwiecień 2013 Autor Napisano 6 Kwiecień 2013 Może Wam uda się to ozkminić"? Ja siedzę, szukam, wertuję, ale na razie kiszka. Nie wiem - a więc Flak, Pak, a może jakiś pojazd?szczepciu
sid30 Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 szczepciu mnie wzrusza jedno: ta zielona trawa !!!! i jej Ci właśnie najbardziej zazdroszczę !! ;)
szczepciu Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Co z tego, sid30, jak na drugi dzień po zrobieniu tych zdjęć było już tak...Siwy, uśmiejesz się pewnie ze mnie do rozpuku, ale ja naprawdę nie wiedziałem, do czego ta skrzynka.
szczepciu Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Na jednej z części znalazłem takie cyfry i litery.1667 eah lub aah
szczepciu Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Jednak przyglądając się dokładniej to będzie eab
tyfus Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Mamy coś takiego na Forum :Forum: Identyfikacja (bez numizmatów)
szczepciu Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Napisano 9 Kwiecień 2013 Cześć, huku! Gdzie się podziewałem? Tu i tam - praca, czasami się gdzieś wyskoczy i coś ciekawego znajdzie. Czasami flachę z kumplami obróci. Ot! - życie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.