Jump to content
  • 0

Mosiężna? kwadratowa blaszka z literami R L

MalyMarcin

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

A proszę Ciebie bardzo jarząbek.
Na podstawie informacji o miejscu odnalezienia żetonu dzięki analizie ksiąg adresowych można określić dokładnie emitenta, gdzie R oznacza wystawcę, L nazwę majątki.
I uwierz mi że nie ma w tym żadnej magii.

Bo faktycznie jest to cytat z mojej wiadomości na priv którą przesłałem znalazcy blaszki po podaniu mi miejsca jej odnalezienia. Szanuję chęć zachowania w tajemnicy informacji o miejscówce, więc przepraszam ale nie określę nazwy majątku. Muszę jednak jeszcze dodać, że przy dużej migracji robotników najemnych nie zawsze się udaje tak pewnie zidentyfikować blaszki o tak skromnych biciach. Do tego dochodzą jeszcze niekiedy liczne zmiany własnościowe majątków oraz brak precyzyjnych źródeł dla wszystkich obszarów by gro takich blaszek pozostało anonimowymi. Dość łatwo jednak wskazać ich przeinaczenie jako dominialne żetony rozliczeniowe.
Pozdrawiam
AG

MalyMarcin jak dla mnie to jest ctrl c i ctrl v. skad to skleiłeś ? moze podeprzyj swoj wpis dowodem jakimś ?
równie dobrze moze byc to marka do latryny a literki RL oznaczają ozkoszne lanie" i udowodnij mi ze pisze bzdury :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information