Skocz do zawartości
  • 0

Mosiężna? kwadratowa blaszka z literami R L

MalyMarcin

Pytanie

Napisano

Witam, jak w temacie podaje do identyfikacji mosiężną lub miedzianą blaszkę z wytłoczonymi, wybitymi Literami R L, długość boku ok 35 mm.
pozdrawiam

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jak w temacie podaje do identyfikacji mosiężną lub miedzianą blaszkę z wytłoczonymi, wybitymi Literami R L, długość boku ok 35 mm.
pozdrawiam

Napisano
A proszę Ciebie bardzo jarząbek.
Na podstawie informacji o miejscu odnalezienia żetonu dzięki analizie ksiąg adresowych można określić dokładnie emitenta, gdzie R oznacza wystawcę, L nazwę majątki.
I uwierz mi że nie ma w tym żadnej magii.
Napisano
GoAr z twoimi opiniami sie trudno nie zgodzic wszak jestes specem od dominalnych emisji.
natomiast jak ktos pisze w cudzysłowiu, to znaczy że coś lub kogoś cytuje. wypada podac źródlo tak mi się wydaje.
Napisano
Bo faktycznie jest to cytat z mojej wiadomości na priv którą przesłałem znalazcy blaszki po podaniu mi miejsca jej odnalezienia. Szanuję chęć zachowania w tajemnicy informacji o miejscówce, więc przepraszam ale nie określę nazwy majątku. Muszę jednak jeszcze dodać, że przy dużej migracji robotników najemnych nie zawsze się udaje tak pewnie zidentyfikować blaszki o tak skromnych biciach. Do tego dochodzą jeszcze niekiedy liczne zmiany własnościowe majątków oraz brak precyzyjnych źródeł dla wszystkich obszarów by gro takich blaszek pozostało anonimowymi. Dość łatwo jednak wskazać ich przeinaczenie jako dominialne żetony rozliczeniowe.
Pozdrawiam
AG
Napisano
MalyMarcin jak dla mnie to jest ctrl c i ctrl v. skad to skleiłeś ? moze podeprzyj swoj wpis dowodem jakimś ?
równie dobrze moze byc to marka do latryny a literki RL oznaczają ozkoszne lanie" i udowodnij mi ze pisze bzdury :)
Napisano
A ja myślę że da się ustalić :)
Poproszę o bardzo dokładne miejsce jej odnalezienia - może być na adres arek_gosc@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
GoAr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie