huk 100 Napisano 6 Marzec 2013 Napisano 6 Marzec 2013 klamra hiszpańska druga połowa XX wieku -pozdro
Catadero Napisano 9 Lipiec 2013 Napisano 9 Lipiec 2013 W mojej odpowiedzi zabrakło dwóch fragmentów=...z chwilą zatwierdzenia nowej konstytucji w referendum w 1978 i ustanowienia i ustanowienia monarchii konstytucyjnej.==...oczywiście to, ze ten wzór klamry został wprowadzony w roku 1940 nikomu nie przeszkadza i jest wystawiany na e... jako klamra pasa z czasów wojny domowej w Hiszpanii-1936-39.Teraz jest bardziej czytelne.C.
beaviso Napisano 9 Lipiec 2013 Napisano 9 Lipiec 2013 Dziękuję, Catadero. Czyli nie tylko druga połowa XX w. (Garbaty, wiem co to jest druga połowa wieku...), ale również zahacza o pierwszą - w tym lata II wojny św.Zapytałem, bo wyszła taka hiszpańska sztuka na Pomorzu, osadzona ewidentnie w kontekście drugowojennym. Może orzeł ma minimalne różnice... Będę miał zdjęcia po czyszczeniu, to porównam raz jeszcze. Niezły bajzel jest z tymi klamrami. Poczytałem wątki na Wehrmacht-Awards-Forum i tylko zamieszałem sobie w głowie. A goście z tego forum wcale nie są dla mnie 100% autorytetami, po tym jak negowali drugowojenną oryginalność nietypowej czaszki SS, która wyszła wraz z fantami z 1945 z dołka wykopanego emi ręcamy".M.
sturmpanzer73 Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 http://myvimu.com/exhibit/19580517-klamra-hiszpanska
beaviso Napisano 9 Lipiec 2013 Napisano 9 Lipiec 2013 Pytanie za 100 pktów - czemu druga połowa XX wieku?" Ktoś tak raz napisał i teraz jest to powielane. Na jakiej podstawie druga połowa"? A okres drugiej wojny nie może być?M.
paput Napisano 9 Lipiec 2013 Napisano 9 Lipiec 2013 Klamry występują w wersjach z różnymi koronami, jeśli się nie mylę w okresie gen. Franco korona była typu otwartego, czyli taka jak na zdjęciu.
garbaty Napisano 9 Lipiec 2013 Napisano 9 Lipiec 2013 20 wiek zaczyna sie od roku 1900-nego,1 wiek to 100 lat,50 to polowa z setki,ostatnia wojna 1939-45 czyli pierwsza polowa 20 wieku.Wszystko jasne kolego ?
Pytanie
Tom G
Pomóżcie co to może być?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.