Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk Mauser -czerwone oznaczenie

dimmu66

Pytanie

Napisano
Witam! Sprwa jest następująca- w liczbie ok 80 szt pocisków od Mausera typ ciężki(większość Polskie) trafiłem na 2 szt które mają dno" ołowianego rdzenia oznaczone punktem z czerwonej farby. Wagowo (porównując z innymi pociskami) nic nie wskazuje aby były to smugacze czy zapalające. Niestety, nie mam w tej chwili aparatu aby cyknąć fotę. wie ktoś z Was co to za oznaczenia pocisków?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Sprwa jest następująca- w liczbie ok 80 szt pocisków od Mausera typ ciężki(większość Polskie) trafiłem na 2 szt które mają dno" ołowianego rdzenia oznaczone punktem z czerwonej farby. Wagowo (porównując z innymi pociskami) nic nie wskazuje aby były to smugacze czy zapalające. Niestety, nie mam w tej chwili aparatu aby cyknąć fotę. wie ktoś z Was co to za oznaczenia pocisków?
Napisano
Dzięki Vis! Dokładnie taki!Zmylił mnie ciężar-dotychczasowe smugacze mausera jakie miałem w ręku miały zaślepki aluminiowe i była dużo lżejsza od standartowych a te nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie