spetsnaz Napisano 20 Luty 2013 Autor Share Napisano 20 Luty 2013 Będę wdzięczny za informację jak postępować dalej. Nie chcę przesadzić. Nożyce strychowe, rdza nie była głęboka ale zżarła sporo. Do tej pory jedynie nałożyłem dwukrotnie fosol pędzelkiem i zmyłem i wysuszyłem. W chwili obecnej zależy mi na informacji na temat postępowania z częściami stalowymi, temat tekstolitu chciałbym poruszyć w oddzielnym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 20 Luty 2013 Autor Share Napisano 20 Luty 2013 Nożyce przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 20 Luty 2013 Autor Share Napisano 20 Luty 2013 zbliżenie po kuracji fosolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 20 Luty 2013 Autor Share Napisano 20 Luty 2013 zdjęcie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 20 Luty 2013 Autor Share Napisano 20 Luty 2013 Z góry dziękuję za informację. Wolę zapytać o dalsze kroki przed zepsuciem fanta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 20 Luty 2013 Autor Share Napisano 20 Luty 2013 Zdjęcie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 20 Luty 2013 Autor Share Napisano 20 Luty 2013 Zdjęcie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Luty 2013 Share Napisano 20 Luty 2013 Zasmaruj czymś i styka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 Jeśli dobrze widzę to fajnie pomyślałeś kolego i owinąłeś rączki taśmą. Ja swoje nożyce (polskie, saperskie) pojechałem szczotą na wiertarce i pomalowałem (konserwacja - ochrona przed rdzą) farbą w sprayu-czarną, matową. Może w przyszłości pomaluję podkładem miniowym i zieloną farbą.Pozdr,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 no najlepiej by było..... zedrzyj tą czarną farbę i daj minię a potem zieloną (skoro już postanowiłeś malować).A jak oczysciles nozyce w srodku (od wewnatrz)? Rozkrecales je? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 25 Luty 2013 Autor Share Napisano 25 Luty 2013 Może wrócę do tematu nożyc z wątku. Do por.pil.020:nie zamierzałem malować swoich nożyc. Zabiorę się jedynie za pomalowanie tekstolitowych rączek. O rozkręceniu nie ma mowy, bo złożone są one na zakute sworznie a nie śruby. Czy wiecie może jak wyglądały one w oryginale? Czy była na nich oksyda czy farba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Nie nie, ja pisałem do Makula ;)sory za offtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Ja swoje rozkręciłem a ponieważ schodzi mi się z czyszczeniem... to wewnątrz rączek będę je piaskował (szczotka nie sięga).Tu to samo (piaskowanie lub szkiełkowanie) proponowałbym koledze spetsnaz ze swoimi. Z tym ze później trzeba je dobrze przemyć ropą a następnie jakimś wd40Pozdr,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 5 Marzec 2013 Autor Share Napisano 5 Marzec 2013 Fotka po robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.