Skocz do zawartości

W jakim kraju kupić wykrywacz?

Faber94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wg waszych doświadczeń jak ty wygląda najtaniej? Widzę że w stanach wykrywacze są najtańsze ale z kolei dużo kasy się traci przy wysyłkach na gwarancję. W UK trochę droższe niż w USA ale przynajmniej mniejsze koszty wysyłki na gwarancję a w Polsce duże jeszcze większe koszty wykrywacza ale koszty wysyłki na gwarancję są śmieszne w porównaniu do UK i USA. W ostatecznym rozrachunku gdzie najlepiej kupić? Pewnie to też zależy od kosztu wykrywacza bo zliczane koszty wysyłki to większy lub mniejszy stopień opłacalności w stosunku do kosztu wykrywacza więc zaznaczę że chcę kupić Garretta AT Pro.
Napisano
Siemka nie wiem jakie sa koszty przesylki, ale ja na gti 2500 ze stanow zaoszczedzilem 3 tys :) Takze wydaje mi sie, ze ta opcja jest warta przemyslenia nawet kosztami wysylki na gwarancje :)
Pzdr. Olo
Napisano
bo nowy Garrett AT Pro kosztuje w Polsce niecałe 2500zł a w USA na aukcji eBay na polskie za 1850zł i w dodatku na jeden z aukcji nowego Garretta jest wyraźnie napisane że można wybrać 2 opcje przesyłki, jedna ta szybsza jest płatna a druga to co dłużej idzie podobno darmowa, tylko nie wiem czy to prawda czy jednak coś mimo wszystko doliczają. Podam linka:
http://www.ebay.pl/...-FREE-ACCESSORIES-/251048714593?pt=US_Metal_Detectors&hash=item3a73ab6161#ht_3401wt_1037
Doradźcie mi, kupić w USA czy w PL kiedy w grę wchodzi 650zł różnicy ale i jakieś koszty wysyłek na gwarancję w razie usterek.
Napisano
Warto pamiętać, że ściąganie wykrywacza spoza Unii Europejskiej wiąże się z koniecznością opłacenia cła. Ja mogę śmiało polecić sklepy w UK - przesyłka jest szybka, często szybsza niż w Polsce i wysyłka do naprawy gwarancyjnej bezproblemowa. Niektóre sklepy przyzwyczaiły się już do polskich zakupów i nawet odpisują po polsku:)) Ale najbardziej polecam tamtejszy Ebay i sprzęty z drugiej ręki. Po co przepłacać?

Pozdrawiam

VW
Napisano
Olo86 (8 / 0) 2013-02-19 12:09:49

To Ty chyba chciałeś kupić z bandą kulisów, koparką i dożywotnią gwarancją na trafienia...

Teoretycznie GTI 2500 można na dziś kupić za... 3900 polskich papierowych złotych.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:21 19-02-2013
Napisano
Miszkasz w Poslce,to kupuj sprzet w Polsce.Nie bedziesz mial problemu z serwisem w razie klopotow.
Sprzedawcy w UK godni polecenia,ale ceny wyzsze niz w Polsce.
Pozdrawiam.
Napisano
Bardzo prawdopodobne że moze dluzej czekac na ekspertyze w razie awarii i napewno koszta przesylki beda duzo mniejsze. Poza tym moze kupic ten sam sprzet w Polsce co na zachodzie. Po co wiec szukac daleko,skoro to samo ma w kraju.
Napisano
Czlowieksniegu (9651 / 572)

Sugerowalem sie cena na vikingu, ale masz racje mial dodatkowo 2 cewki sluchawki i pare innych pierdol i dodam ze mowie o nowym sprzecie :)

Pzdr. Olo
Napisano
W UK ceny na niektóre marki są sporo niższe od tych w Polsce a kurier szybki i bardzo tani. Warto też pamiętać, że serwis wielu firm znajduje się właśnie na Wyspach, więc sprzęty z Polski i tak tam czasem lądują.

Pozdrawiam

VW
PS.Garretty rzadko się pojawiają na brytyjskim Ebayu. To mało popularna marka na Wyspach.
Napisano
Ja swój poprzedni sprzęt zamówiłem w UK. Przesyłka szybka. Zaoszczędziłem ok 1000zł. W USA pamiętam że było by jeszcze taniej, ale wszystko co ma zdeklarowana wartość powyżej 100 dolarów podlega ocleniu+vat. Wolałem nie ryzykowac, a i tak zyskałem grosza w kieszeni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie