Witam Kolegów Znalazłem bagnet Polski na bardzo starym poligonie i też na tych ziemiach były konflikty 1 i 2 wojną Światowa . Przeszukałem internet i nie znalazłem innych bagnetów z takimi biciami , bagnet był w żabce i pochwie niestety pochwa była w bardzo złym stanie . A więc tak na 1 zdjęciu widać W.P. i nad napisem orzełek starszy niż mają te bagnety z 2 wojny ten orzełek ma kształt taki jak Herb Polski z lat 1919-1927 . Na 2 zdjęciu widoczny jest napis ,,PERKUN'' po lewej stronie jest prostokąt niestety nie widać w nim nic , a po prawej stronie jest kółeczko a w nim małe b lub liczba 6 . W internecie są bagnety z innym orzełkiem a na miejscu kółeczka jest trójkąt a w nim duże M a w tym bagnecie jest inaczej , Proszę o pomoc z których lat jest ten bagnet ? może jest bardziej wartościowy niż te z 2 wojny . Proszę o pomoc Pozdrawiam . zaraz umieszcze nastepne zdjecia
Pytanie
Trzy Korony
Znalazłem bagnet Polski na bardzo starym poligonie i też na tych ziemiach były konflikty 1 i 2 wojną Światowa . Przeszukałem internet i nie znalazłem innych bagnetów z takimi biciami , bagnet był w żabce i pochwie niestety pochwa była w bardzo złym stanie . A więc tak na 1 zdjęciu widać W.P. i nad napisem orzełek starszy niż mają te bagnety z 2 wojny ten orzełek ma kształt taki jak Herb Polski z lat 1919-1927 .
Na 2 zdjęciu widoczny jest napis ,,PERKUN'' po lewej stronie jest prostokąt niestety nie widać w nim nic , a po prawej stronie jest kółeczko a w nim małe b lub liczba 6 . W internecie są bagnety z innym orzełkiem a na miejscu kółeczka jest trójkąt a w nim duże M a w tym bagnecie jest inaczej , Proszę o pomoc z których lat jest ten bagnet ? może jest bardziej wartościowy niż te z 2 wojny . Proszę o pomoc Pozdrawiam . zaraz umieszcze nastepne zdjecia
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.