Skocz do zawartości

Minelab E trac ustawienia

wzllubin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Etrac nie nadaje się na militarkę, za to na kolorki to kozak. Mam z nim do czynienia dopiero kilka wypadów ale na militarkę to tylko Smętek.
Napisano
Kolega E TRAC chyba kolejność pomylił bo jak ustawisz w tej kolejności >>> - dyskryminacja - QUICK MASK - FE 05, CO 18
To prawie całe pole jest wycięte !! Chyba kolega miał na myśli FE 18, CO 5 i przy takich ustawieniach Quick Mask a rację bytu :)
Napisano
Kolego Aran większych bzdet nie słyszałem, że E-trac się na militarkę nie nadaje, chodzić, trenować i kombinować. Ja wychodząc na monetki jestem w stanie na metrze głębokości kopnąć fanta, po czym przejść parę kroków i znaleźć monetkę.
Napisano
A ostatnio staram się chodzić na All uczę się wyłapywać i uczyć sygnałów i to powoli daje radę :)
Napisano
O 22? Na fabrycznej dyskryminacji MONETY zaczyna się chyba od 17, więc tym się sugerowałem, powiedz mi jeszcze czy np. monety czasami pokazują właśnie w okolicach 22? Czy ustawiasz tak, żeby nie przeoczyć czegoś przez błędną identyfikacje?
Napisano
No ja nie mam z byt długo E-Traca, ale zauważyłem że monetki pokazują właśnie FE w granicach od 09 do 15, a CO nie mniej niż 18, a wycinam od 5 bo same cienki rzeczy takie jak folie i nie wiem czy nie ustawić w granicach 10?

Ale chyba zacznę chodzić niżej z FE i zobaczę co jeszcze będe kopał.
Napisano
Jak już to zostań przy 5 CO a z FE możesz experymentować . Jak trafisz na cieniutkie kiperowe sreberka to będą ci latały w granicach od 5 w górę więc zostaw . I pokombinuj z ustawieniami Manualnymi bo warto .
Napisano
Dzięki na info, czegoś się więcej dowiedziałem. Fajnie by było jak by się ktoś jeszcze wtrącił do tematu, ale chyba mało użytkowników posiada E-Traca, szkoda.
Ja akurat chce poznać sprzęt z którym chodzę, a opinia kogoś kto go ma dłużej jest bezcenna.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
zacząlem swoja prace z e trac`iem niedawno..po wstepnym zapoznaniu urzadzenia cwicze je teraz na all metal, 100% pole niewycięte, sygnał 2 tonowy, ferrous,czułosc manualna zadnej wycinki. Dosc dobre zasięgi na wieksze przedmioty, zapoznaje sie z sygnałami, pierwszy fant 2 złote wspolczesne z 10 cm:)Wynik moze niekosmczny ale obiecujący:)
Napisano
Porównując w air tescie ( juz widze sprzeciw kolegów ) z moim PI Nowaka na cewce dwadziesia kilka i trzydziesci kilka cm testy na małe i srednie zelazo podobne ( bełty kusz ect). Pewno w ziemi Pi głebszy.. na duze przedmioty nie sprawdzalem jeszcze.
Jest mozliwosc edycji/ łączenia dyskryminacji , dwóch róznych pol.. czy ktos to ogarnąl, o co kaman?
Napisano
Kolego jeśli chodzi o zasięgi to mój w powietrzu 10gr współczesne łapie z 32cm.
Jeśli chcesz mieć większy zasięg, machaj monetą z bliska potem coraz dalej, bo od razu nie złapie z takiej odległości, nie wiem czemu tak jest, może chodzi o to że wykrywacz nie widzi gruntu lub nie wie na jakiej częstotliwości ma pracować.

Co do łączenia pól dyskryminacji, jest możliwość łączenia, ale np kiedy wybierzesz monety nie ma sensu łączenia z biżuterią bo są na jednym polu, można łączyć np. monety i monety żelazne, najlepiej chodzić ze swoimi ustawieniami dyskryminacji CO gdzieś od 22 a przy programie monety jest dużo więcej wycięte bo CO jest 17.
Napisano
Tak jest dlatego, że monety wszystkie leżą na 10-15-20cm, i dopiero kiedy wyczują Minelaba (rozpoznają Go po 28 częstotliwościach), zagrzebują się czym prędzej. Minelab, oddział w Dolinie Krzemowej, zauważył problem, i teraz sprzęt nie szuka od razu monet na głębokości na jakiej nie występują. Rozsądne - bo po co?
Dopiero w następnym kroku Minelab dostraja częstotliwość do większej głębokości i stopniowo ją zmienia tak długo, jak długo moneta się zagrzebuje (dopóki się nie zmęczy).

I to właśnie tłumaczy, dlaczego przed Minelabem można szukac każdym wykrywaczem - monet, które się nie zagrzebały. A po Minelabie trzeba wziąć do ręki F75, który znajduje monety zagrzebane po tym jak się wystraszyły Minelaba, i jakimś CUDEM uniknęły wykrycia przez Niego.
Napisano
spox, z 30 cm tez mi bierze w powietrzu. ta dwójke to znalazłem na ogródku , na 3 min właczylem go i wyszła:)
Panem B sie nie przejmujcie, zapraszam go do wawy, udostepnie mu sprzet, zobaczy go na zywo, moze wreszcie dotknie i nie bedzie kąsliwy- minelab przestanie by c wreszcie poza jego zasiegiem.
Tyfus, mala sugestia, moze kartke dla Pana Brzeczyszczykiewicza za czepliwosc?:) Złosliwosci nie na miejscu, nic nie wnosi do tematu i kazda sytuacje wykorzysta zeby obrazic albo osmieszyc. To forum do wymiany spotrzezen, wartosciowych porad i informacji a nie do dokopywania komukolwiek.
Napisano
Wiem, ale obawiam się że wytłumaczenie jest ponad moje siły. Nie jestem w stanie podać Ci papki tak przetrawionej, żebyś był ją w stanie przyswoić. Już raz próbowałem.
Uważam że nie da się takich rzeczy wytłumaczyć komuś, kto mimo bombardowania informacjami, dlaczego tego nie należy robić, nadal robi testy powietrzne i dyskutuje ich wyniki. Bo coś w tym jest" :)
Dlatego podałem alternatywną wizję pasującą do faktów. Nie udowodnisz mi, że to co napisałem to bzdura, bo to jest nieudowadnialne, niczym Wniebowstąpienie :) Może jednak coś w tym jest"? ;)
Napisano
Alex, zapewniam Cię, że nie każdą, bo musiałbym się poświęcić wyłącznie obsłudze forum ze szczególnym uwzględnieniem początkujących użytkowników wykrywaczy.
Skoro to jest miejsce do wymiany wartościowych porad i informacji", z czym akurat się w pełni zgadzam, to daj sobie spokój z pisaniem. Przynajmniej na jakiś dłuższy czas :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie