papudrak22 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 I to jest wlasnie zrozumienie sprzetu.nie ma jednego uniwersalnego ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papudrak22 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 E trac a jak ustawiasz sprzęt na militarke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papudrak22 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 E trac a jak ustawiasz sprzęt na militarke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Na militarke niestety nie chodzę, gdzieś nie mam okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aran Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Etrac nie nadaje się na militarkę, za to na kolorki to kozak. Mam z nim do czynienia dopiero kilka wypadów ale na militarkę to tylko Smętek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Kolega E TRAC chyba kolejność pomylił bo jak ustawisz w tej kolejności >>> - dyskryminacja - QUICK MASK - FE 05, CO 18To prawie całe pole jest wycięte !! Chyba kolega miał na myśli FE 18, CO 5 i przy takich ustawieniach Quick Mask a rację bytu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Tak dokładnie, sorki za błąd, właśnie o to mi chodziło.Kolego MEKO na jakim FE chodzisz, coś wyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Kolego Aran większych bzdet nie słyszałem, że E-trac się na militarkę nie nadaje, chodzić, trenować i kombinować. Ja wychodząc na monetki jestem w stanie na metrze głębokości kopnąć fanta, po czym przejść parę kroków i znaleźć monetkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Nieraz 22 a bardzo sporadycznie 31 ale bardzo rzadko !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 A ostatnio staram się chodzić na All uczę się wyłapywać i uczyć sygnałów i to powoli daje radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 O 22? Na fabrycznej dyskryminacji MONETY zaczyna się chyba od 17, więc tym się sugerowałem, powiedz mi jeszcze czy np. monety czasami pokazują właśnie w okolicach 22? Czy ustawiasz tak, żeby nie przeoczyć czegoś przez błędną identyfikacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Ustawiam tak 22 na miejscówce gdzie konkretnie coś z jednego okresu wyłazi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 No ja nie mam z byt długo E-Traca, ale zauważyłem że monetki pokazują właśnie FE w granicach od 09 do 15, a CO nie mniej niż 18, a wycinam od 5 bo same cienki rzeczy takie jak folie i nie wiem czy nie ustawić w granicach 10?Ale chyba zacznę chodzić niżej z FE i zobaczę co jeszcze będe kopał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MEKO Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Jak już to zostań przy 5 CO a z FE możesz experymentować . Jak trafisz na cieniutkie kiperowe sreberka to będą ci latały w granicach od 5 w górę więc zostaw . I pokombinuj z ustawieniami Manualnymi bo warto . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Share Napisano 8 Marzec 2013 Dzięki na info, czegoś się więcej dowiedziałem. Fajnie by było jak by się ktoś jeszcze wtrącił do tematu, ale chyba mało użytkowników posiada E-Traca, szkoda.Ja akurat chce poznać sprzęt z którym chodzę, a opinia kogoś kto go ma dłużej jest bezcenna.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 zacząlem swoja prace z e trac`iem niedawno..po wstepnym zapoznaniu urzadzenia cwicze je teraz na all metal, 100% pole niewycięte, sygnał 2 tonowy, ferrous,czułosc manualna zadnej wycinki. Dosc dobre zasięgi na wieksze przedmioty, zapoznaje sie z sygnałami, pierwszy fant 2 złote wspolczesne z 10 cm:)Wynik moze niekosmczny ale obiecujący:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Porównując w air tescie ( juz widze sprzeciw kolegów ) z moim PI Nowaka na cewce dwadziesia kilka i trzydziesci kilka cm testy na małe i srednie zelazo podobne ( bełty kusz ect). Pewno w ziemi Pi głebszy.. na duze przedmioty nie sprawdzalem jeszcze.Jest mozliwosc edycji/ łączenia dyskryminacji , dwóch róznych pol.. czy ktos to ogarnąl, o co kaman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Kolego jeśli chodzi o zasięgi to mój w powietrzu 10gr współczesne łapie z 32cm.Jeśli chcesz mieć większy zasięg, machaj monetą z bliska potem coraz dalej, bo od razu nie złapie z takiej odległości, nie wiem czemu tak jest, może chodzi o to że wykrywacz nie widzi gruntu lub nie wie na jakiej częstotliwości ma pracować.Co do łączenia pól dyskryminacji, jest możliwość łączenia, ale np kiedy wybierzesz monety nie ma sensu łączenia z biżuterią bo są na jednym polu, można łączyć np. monety i monety żelazne, najlepiej chodzić ze swoimi ustawieniami dyskryminacji CO gdzieś od 22 a przy programie monety jest dużo więcej wycięte bo CO jest 17. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Tak jest dlatego, że monety wszystkie leżą na 10-15-20cm, i dopiero kiedy wyczują Minelaba (rozpoznają Go po 28 częstotliwościach), zagrzebują się czym prędzej. Minelab, oddział w Dolinie Krzemowej, zauważył problem, i teraz sprzęt nie szuka od razu monet na głębokości na jakiej nie występują. Rozsądne - bo po co?Dopiero w następnym kroku Minelab dostraja częstotliwość do większej głębokości i stopniowo ją zmienia tak długo, jak długo moneta się zagrzebuje (dopóki się nie zmęczy).I to właśnie tłumaczy, dlaczego przed Minelabem można szukac każdym wykrywaczem - monet, które się nie zagrzebały. A po Minelabie trzeba wziąć do ręki F75, który znajduje monety zagrzebane po tym jak się wystraszyły Minelaba, i jakimś CUDEM uniknęły wykrycia przez Niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Do kogo to było Brzęczyszczykiewicz, ty znów sobie jaja robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
E TRAC Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Napisałem że nie wiem dla czego tak jest, jak taki mądry jesteś to wytłumacz to proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 spox, z 30 cm tez mi bierze w powietrzu. ta dwójke to znalazłem na ogródku , na 3 min właczylem go i wyszła:)Panem B sie nie przejmujcie, zapraszam go do wawy, udostepnie mu sprzet, zobaczy go na zywo, moze wreszcie dotknie i nie bedzie kąsliwy- minelab przestanie by c wreszcie poza jego zasiegiem. Tyfus, mala sugestia, moze kartke dla Pana Brzeczyszczykiewicza za czepliwosc?:) Złosliwosci nie na miejscu, nic nie wnosi do tematu i kazda sytuacje wykorzysta zeby obrazic albo osmieszyc. To forum do wymiany spotrzezen, wartosciowych porad i informacji a nie do dokopywania komukolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Wiem, ale obawiam się że wytłumaczenie jest ponad moje siły. Nie jestem w stanie podać Ci papki tak przetrawionej, żebyś był ją w stanie przyswoić. Już raz próbowałem.Uważam że nie da się takich rzeczy wytłumaczyć komuś, kto mimo bombardowania informacjami, dlaczego tego nie należy robić, nadal robi testy powietrzne i dyskutuje ich wyniki. Bo coś w tym jest" :)Dlatego podałem alternatywną wizję pasującą do faktów. Nie udowodnisz mi, że to co napisałem to bzdura, bo to jest nieudowadnialne, niczym Wniebowstąpienie :) Może jednak coś w tym jest"? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Alex, zapewniam Cię, że nie każdą, bo musiałbym się poświęcić wyłącznie obsłudze forum ze szczególnym uwzględnieniem początkujących użytkowników wykrywaczy.Skoro to jest miejsce do wymiany wartościowych porad i informacji", z czym akurat się w pełni zgadzam, to daj sobie spokój z pisaniem. Przynajmniej na jakiś dłuższy czas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.