Skocz do zawartości
  • 0

wpinka odznaczenie?

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam wpadła mi w ręce taka oto blaszka.Szukalem u wujka google i prowadzi mnie w strone korpusówki polskich wojsk pancernych ale znacznie się różni od tych na foto jest wykonana z cienkiej blaszki i nie ma żadnego zaczepu.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moim zdaniem znacznie się różni od typowej korpusówki chociażby wymiarami poza tym materiałem z jakiej jest zrobiona,mocowaniem,a nawet typowym wizerunkiem czołgu.Ponadtto nie posiada żadnych mocowań.Może jest to jakiś emblemat na rękaw.
Napisano
Przeszukałem chyba już wszystkie możliwe źrudła i nic nie znalazłem.Faktycznie po sprawdzeniu okazalo się ze jest to wykonane z aluminiowej blaszki.
Napisano
Jak bylem w wojsku w latach 80 to rozne rzeczy sie robilo z nudow moze byc ozdoba od chusty lub fali rezerwisty lub ozdoba sali zolnierskiej np drewnianego talerza na sciane Zreszta wyglada na reczna robote
Napisano
Mi to raczej nie wyglada żeby było wykonane ręcznie.raczej jest to zrobione fabrycznie.Dokładnie widać ze jest to wytloczone a nie wyryte przez kogoś bo jest zbyt szczegółowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie