kribmw Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Witam wpadła mi w ręce taka oto blaszka.Szukalem u wujka google i prowadzi mnie w strone korpusówki polskich wojsk pancernych ale znacznie się różni od tych na foto jest wykonana z cienkiej blaszki i nie ma żadnego zaczepu.
kribmw Napisano 14 Luty 2013 Autor Napisano 14 Luty 2013 Mi to raczej nie wyglada żeby było wykonane ręcznie.raczej jest to zrobione fabrycznie.Dokładnie widać ze jest to wytloczone a nie wyryte przez kogoś bo jest zbyt szczegółowe.
abcd Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Odznaka Klubu Pancernych który powstał na fali serialu Przymanowskiego koniec lat 60tych/70te.
abcd Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 http://www.klubpancernych.pl/forum2/index.php?topic=431.0
kribmw Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Przeszukałem chyba już wszystkie możliwe źrudła i nic nie znalazłem.Faktycznie po sprawdzeniu okazalo się ze jest to wykonane z aluminiowej blaszki.
obert8 Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Jak bylem w wojsku w latach 80 to rozne rzeczy sie robilo z nudow moze byc ozdoba od chusty lub fali rezerwisty lub ozdoba sali zolnierskiej np drewnianego talerza na sciane Zreszta wyglada na reczna robote
kribmw Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Witam wpadła mi w ręce taka oto blaszka.Szukalem u wujka google i prowadzi mnie w strone korpusówki polskich wojsk pancernych ale znacznie się różni od tych na foto jest wykonana z cienkiej blaszki i nie ma żadnego zaczepu.
kribmw Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Tył wygląda jak jakaś wytłoczka.U góry widoczny mały otwór może do mocowania?
kribmw Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Moim zdaniem znacznie się różni od typowej korpusówki chociażby wymiarami poza tym materiałem z jakiej jest zrobiona,mocowaniem,a nawet typowym wizerunkiem czołgu.Ponadtto nie posiada żadnych mocowań.Może jest to jakiś emblemat na rękaw.
Nadwojciech Napisano 13 Luty 2013 Napisano 13 Luty 2013 Moim zdaniem znacznie się różni od typowej korpusówki chociażby wymiarami".To może podałbyś jakie to wymiary?
kribmw Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Wysokość 4,5cmm szer 5cmm.Na pierwszym zdjęciu położona jest na pudełku od zapałek.
kribmw Napisano 13 Luty 2013 Autor Napisano 13 Luty 2013 Wiec panowie jakieś przypuszczenia z jakiego roku może być ta niby korpusowka.
Pytanie
kribmw
Witam wpadła mi w ręce taka oto blaszka.Szukalem u wujka google i prowadzi mnie w strone korpusówki polskich wojsk pancernych ale znacznie się różni od tych na foto jest wykonana z cienkiej blaszki i nie ma żadnego zaczepu.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.