Skocz do zawartości
  • 0

wpinka odznaczenie?

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam wpadła mi w ręce taka oto blaszka.Szukalem u wujka google i prowadzi mnie w strone korpusówki polskich wojsk pancernych ale znacznie się różni od tych na foto jest wykonana z cienkiej blaszki i nie ma żadnego zaczepu.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mi to raczej nie wyglada żeby było wykonane ręcznie.raczej jest to zrobione fabrycznie.Dokładnie widać ze jest to wytloczone a nie wyryte przez kogoś bo jest zbyt szczegółowe.
Napisano
Przeszukałem chyba już wszystkie możliwe źrudła i nic nie znalazłem.Faktycznie po sprawdzeniu okazalo się ze jest to wykonane z aluminiowej blaszki.
Napisano
Jak bylem w wojsku w latach 80 to rozne rzeczy sie robilo z nudow moze byc ozdoba od chusty lub fali rezerwisty lub ozdoba sali zolnierskiej np drewnianego talerza na sciane Zreszta wyglada na reczna robote
Napisano

Witam wpadła mi w ręce taka oto blaszka.Szukalem u wujka google i prowadzi mnie w strone korpusówki polskich wojsk pancernych ale znacznie się różni od tych na foto jest wykonana z cienkiej blaszki i nie ma żadnego zaczepu.

Napisano
Moim zdaniem znacznie się różni od typowej korpusówki chociażby wymiarami poza tym materiałem z jakiej jest zrobiona,mocowaniem,a nawet typowym wizerunkiem czołgu.Ponadtto nie posiada żadnych mocowań.Może jest to jakiś emblemat na rękaw.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie