Skocz do zawartości

Bagnet niemiecki s 84/98/34

grubsonik911

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie Szanownych Forumowiczów.
Posiadam takowy bagnet , i chciał bym do niego zrekonstruować drewniane okładki rękojeści , potrzebuję ilustracje wymiarujące okładziny do takiego bagnetu bo mam znajomego tokarza który bardzo chętnie mi je zrobi , bardzo mi na Tym zależy. Pozdrawiam

okładki były takie jak miejsce na nie, bakelitowe lub drewniane (chyba orzech), drewniane były gładkie, a bakelitowe karbowane.

PS
Bagnet s84/98 posiadał okładki drewniane, a bagnet s84/98/34 bakelitowe (na zmianie okładek polegała modernizacja w 1934, stąd wzór s84/98/34)

Pozdrawiam
Kamil

Nie masz jakiegoś znajomego w grupie rekonstrukcyjnej?
Ja gdy zawsze bawię się w jakieś takie przeróbki, twórczości, to pożyczam (mają akurat dobre repliki) ciuchy czy przedmioty i mam wzór w 3D. Tak jest najlepiej, bo ze zdjęcia i tak wszystkiego nie wywnioskujesz, strasznie ciężko najlepiej jest mieć widok i wtedy ściągać wymiary.

pozdr. Groszek

grubsonik911 ale co my Ci mamy podawac??!! Przecież paradoksalnie wszystkie wymiary masz w bagnecie!! Okladki maja tylko do niego pasować i tyle...... wiesz co to za bagnet w ogole? ano wiesz, to poatrz sobie w necie jak te bagnety wyglądają jako nówki i wsio bedzie jasne :)
Brakuje Ci jeszzce opory ogniowej.

grubsonik911 przed dorobieniem owych okładek wartoby zakupić tą oporę ogniową, bagnet na 100% ją posiadał. Okładki polecam kupić oryginalne, bakielitowe kupisz za 20zł na znanym portalu aukcjynym, takie same zrewniane są nieco droższe ;)

O które wycięcie chodzi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie