grubsonik911 Napisano 26 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2013 Witam Serdecznie Szanownych Forumowiczów.Posiadam takowy bagnet , i chciał bym do niego zrekonstruować drewniane okładki rękojeści , potrzebuję ilustracje wymiarujące okładziny do takiego bagnetu bo mam znajomego tokarza który bardzo chętnie mi je zrobi , bardzo mi na Tym zależy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 26 Styczeń 2013 Share Napisano 26 Styczeń 2013 okładki były takie jak miejsce na nie, bakelitowe lub drewniane (chyba orzech), drewniane były gładkie, a bakelitowe karbowane. PSBagnet s84/98 posiadał okładki drewniane, a bagnet s84/98/34 bakelitowe (na zmianie okładek polegała modernizacja w 1934, stąd wzór s84/98/34)PozdrawiamKamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubsonik911 Napisano 26 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2013 DZieki Kamil , Tylko ja potrzebuję ilustracje wymiarujące te okładki żeby znajomy mógł je wyfrezować z kawałka drewna tak jak trzeba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Nie masz jakiegoś znajomego w grupie rekonstrukcyjnej? Ja gdy zawsze bawię się w jakieś takie przeróbki, twórczości, to pożyczam (mają akurat dobre repliki) ciuchy czy przedmioty i mam wzór w 3D. Tak jest najlepiej, bo ze zdjęcia i tak wszystkiego nie wywnioskujesz, strasznie ciężko najlepiej jest mieć widok i wtedy ściągać wymiary. pozdr. Groszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Kształt zgodny ma być z metalem, grubość jednej okładki 7mm.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 grubsonik911 ale co my Ci mamy podawac??!! Przecież paradoksalnie wszystkie wymiary masz w bagnecie!! Okladki maja tylko do niego pasować i tyle...... wiesz co to za bagnet w ogole? ano wiesz, to poatrz sobie w necie jak te bagnety wyglądają jako nówki i wsio bedzie jasne :) Brakuje Ci jeszzce opory ogniowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubsonik911 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 Dziękuję wszystkim serdecznie ! :)Przepraszam za moją niewiedzę , ale w temacie bagnetów jestem zielony , wszystko już wiem . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Tylko postarz" trochę (a raczej mocno) te okładki aby pasowały do bagnetu.A powiedzcie jeszcze mi proszę po co jest to wcięcie w okładkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 grubsonik911 przed dorobieniem owych okładek wartoby zakupić tą oporę ogniową, bagnet na 100% ją posiadał. Okładki polecam kupić oryginalne, bakielitowe kupisz za 20zł na znanym portalu aukcjynym, takie same zrewniane są nieco droższe ;) O które wycięcie chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 To zaznaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Odpływ wody, takie odejście aby syf w środku się nie gromadził.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubsonik911 Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 Dzięki wielkie za wszystkie rady mili koledzy :)Jak będzie okazja to i piwko postawię hi hi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.