traper6 Napisano 20 Styczeń 2013 Autor Napisano 20 Styczeń 2013 Nie mam pojęcia gdzie to jest zrobione. Prawdopodobnie gdzieś za granicą, ale nie koniecznie.Mam tylko info że to jest wartownik kolejowy.
traper6 Napisano 20 Styczeń 2013 Autor Napisano 20 Styczeń 2013 Poczta polowa (feldpost).Jeżeli to było wysłane przed rozpoczęciem I wojny to może jest tam podana miejscowość skąd została wysłana ta pocztówka.Z lewej strony na górze wygląda jakby tam była podana miejscowość, ale za groma nie potrafię tego odczytać.Da ktoś radę ?
Mathurin Napisano 20 Styczeń 2013 Napisano 20 Styczeń 2013 Druga od końca bardziej wygląda jak N niż E (porównaj z innymi literami w tym tekście) a dwie pierwsze jak Zw niż Br, możliwe że trzecia to ü. Jeśli to nazwa miejscowości to powtarza się na początku siódmej linijki ale tam już jak ü mniej wygląda.
Mathurin Napisano 20 Styczeń 2013 Napisano 20 Styczeń 2013 Poprawiam się, pierwsza to prawie na pewno L.
Gniewkos Napisano 20 Styczeń 2013 Napisano 20 Styczeń 2013 na pewno jest L.üssel niestety nie na drugą literę nic nie pasuje
Pytanie
traper6
Nie mam pojęcia gdzie to jest zrobione. Prawdopodobnie gdzieś za granicą, ale nie koniecznie.
Mam tylko info że to jest wartownik kolejowy.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.