SYLSTER Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Napisano 19 Styczeń 2013 Wielokrotnie takie łapki znajdowałem ,różnej wielkości,wykonane ze stopu z ołowiem.Czemu one służyły???Czy te łapki są częścią jakiejś całości?
the_tuna Napisano 27 Styczeń 2013 Napisano 27 Styczeń 2013 podstawki od szkatułek XVII/XVIII tak bym obstawił i chyba się nie pomylił :)te głowy psie być może są końcówkami nożyków z tych samych czasów co podstawki. Mam w swojej kolekcji podobne sztuki także skierowałbym poszukiwania w tym kierunku. pozdrawiam.
SYLSTER Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Napisano 19 Styczeń 2013 Wielokrotnie takie łapki znajdowałem ,różnej wielkości,wykonane ze stopu z ołowiem.Czemu one służyły???Czy te łapki są częścią jakiejś całości?
mietek Napisano 19 Styczeń 2013 Napisano 19 Styczeń 2013 Piece, byly tez przy zeliwnych wannach (wanne pamietam z dziecinstwa, poniemiecka).Jednak raczej zeliwo, nie stop olowiu.
jarzabek Napisano 19 Styczeń 2013 Napisano 19 Styczeń 2013 coś chyba było na forum. takie elementy chyba były montowane przy na przykład zegarach, szkatułkach, szkatułach lub innych elementach o funkcjach uzyteczno-ozdobnych zamiast zwykłych nóżek.
jarzabek Napisano 19 Styczeń 2013 Napisano 19 Styczeń 2013 oczywiscie mam na mysli małe elementy bo wymiarow nie podałeś
SYLSTER Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Napisano 19 Styczeń 2013 Ta łapka ma 4 cm.długości i 2 cm.wysokości,ale tak jak pisałem są większe i mniejsze.
SYLSTER Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Napisano 19 Styczeń 2013 I żeby nie zakładać drugiego wątku to zapytam o te pieski,czemu one służyły?
soldierprzemo Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 ta na pierwszym foto może być na bank od pieca kaflowego w ramie za parę minut dam foto.
SYLSTER Napisano 20 Styczeń 2013 Autor Napisano 20 Styczeń 2013 Chciałbym odświeżyć temat może dzisiaj ktoś coś podpowie?
Pytanie
SYLSTER
Wielokrotnie takie łapki znajdowałem ,różnej wielkości,wykonane ze stopu z ołowiem.Czemu one służyły???
Czy te łapki są częścią jakiejś całości?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.