SYLSTER Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 Wielokrotnie takie łapki znajdowałem ,różnej wielkości,wykonane ze stopu z ołowiem.Czemu one służyły???Czy te łapki są częścią jakiejś całości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_tuna Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 podstawki od szkatułek XVII/XVIII tak bym obstawił i chyba się nie pomylił :)te głowy psie być może są końcówkami nożyków z tych samych czasów co podstawki. Mam w swojej kolekcji podobne sztuki także skierowałbym poszukiwania w tym kierunku. pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLSTER Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 Wielokrotnie takie łapki znajdowałem ,różnej wielkości,wykonane ze stopu z ołowiem.Czemu one służyły???Czy te łapki są częścią jakiejś całości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLSTER Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 Tak to wygląda z innego ujęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Piece, byly tez przy zeliwnych wannach (wanne pamietam z dziecinstwa, poniemiecka).Jednak raczej zeliwo, nie stop olowiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzabek Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 coś chyba było na forum. takie elementy chyba były montowane przy na przykład zegarach, szkatułkach, szkatułach lub innych elementach o funkcjach uzyteczno-ozdobnych zamiast zwykłych nóżek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzabek Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 oczywiscie mam na mysli małe elementy bo wymiarow nie podałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLSTER Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 Ta łapka ma 4 cm.długości i 2 cm.wysokości,ale tak jak pisałem są większe i mniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLSTER Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 Proszę zobaczyć komplet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLSTER Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 I żeby nie zakładać drugiego wątku to zapytam o te pieski,czemu one służyły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldierprzemo Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 ta na pierwszym foto może być na bank od pieca kaflowego w ramie za parę minut dam foto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldierprzemo Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldierprzemo Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldierprzemo Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLSTER Posted January 20, 2013 Author Share Posted January 20, 2013 Chciałbym odświeżyć temat może dzisiaj ktoś coś podpowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soldierprzemo Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
SYLSTER
Wielokrotnie takie łapki znajdowałem ,różnej wielkości,wykonane ze stopu z ołowiem.Czemu one służyły???
Czy te łapki są częścią jakiejś całości?
15 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.