krystek_19 Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 Panowie dręczy mnie to pytanie ponieważ chciałbym zakupić na allegro kilka skorup które wyglądają jak sprawne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 może się zdarzyć ,od tego masz kuriera Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystek_19 Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 Czyli bezpieczniej jest wysyłać kurierem np Ups, Opkiem czy jakimś innym niż pocztą polską polecony priorytetowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Krystek- ale masz świadomość, że wysyłający podpisuje, że przesyłka nie zawiera mat. niebezpiecznych? Wiem- jego problem :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystek_19 Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 Niby tak. Ale policja mi do tyłka też się dobierze znając naszą policję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 ale tylko na poczcie podpisujesz takie zobowiązanie ,dla bezpieczeństwa i świętego spokoju kurier jest pewniejszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZUBIKED Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Każ Gościowi grubo owinąć folią ameliniową lub też zmnień krztałt . Kiedyś do mnie taka paczka przyszła w głowę zachodzilem po cholerę gościu tyle folii mi tu zapakował ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonicsquad Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 No tak. Amelinum. Tego na poczcie nie zidentyfikujesz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 torba5 (2442 / 141) 2013-01-15 19:34:43Nie chce mi się ruszyć po listy przewozowe :-(Ale firmy kurierskie, z którymi mam podpisane umowy- choćby TNT, mają taką klauzulę na liście... Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 u mnie paki idą DHL wymiar, waga ,list przewozowy mailem ,druk z drukarki na którym jest tylko adres odbiorcy i kod kreskowy i tyle wszystko idzie przez pośrednika Wysyłaj Taniej żadnych deklaracji co do zawartości a z firmy idzie parę paczek dziennie ,oczywiście nie wysyłamy wydmuszek :) tylko wydrukowane materiały Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystek_19 Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 Czy firmy kurierskie też mają rentgena i prześwietlają paczki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 nie, nie praktykują tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystek_19 Posted January 16, 2013 Author Share Posted January 16, 2013 Aha to chyba wiem wszystko. Dziękuję za informacje. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MORBIT Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 prześwietlane są tylko paczki idące za granicę bądź idące z zagranicy do Polski. Poza tym prześwietla Urząd Celny usytuowany przy Poczcie, a nie sama Poczta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Wystarczy spojrzeć na allegro w dział części amunicji" Gdyby były prześwietlane to musieli by jednostkę saperów skoszarować w urzędzie pocztowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WykoP2411+ Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Co racja visku to racja:) Z Pocztą Polską nie ma problemów. Jeśli skorupa jest pusta to nie ma różnicy czy wysyłasz skorupę czy tłok do Jelcza,jednakowo ma się UoBiA do nich a milicja może cię w pompkę cmoknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystek_19 Posted January 19, 2013 Author Share Posted January 19, 2013 Gorzej jak się nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.