krystek_19 Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2013 Panowie dręczy mnie to pytanie ponieważ chciałbym zakupić na allegro kilka skorup które wyglądają jak sprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 może się zdarzyć ,od tego masz kuriera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2013 Czyli bezpieczniej jest wysyłać kurierem np Ups, Opkiem czy jakimś innym niż pocztą polską polecony priorytetowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 Krystek- ale masz świadomość, że wysyłający podpisuje, że przesyłka nie zawiera mat. niebezpiecznych? Wiem- jego problem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2013 Niby tak. Ale policja mi do tyłka też się dobierze znając naszą policję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 ale tylko na poczcie podpisujesz takie zobowiązanie ,dla bezpieczeństwa i świętego spokoju kurier jest pewniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 Każ Gościowi grubo owinąć folią ameliniową lub też zmnień krztałt . Kiedyś do mnie taka paczka przyszła w głowę zachodzilem po cholerę gościu tyle folii mi tu zapakował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 No tak. Amelinum. Tego na poczcie nie zidentyfikujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 torba5 (2442 / 141) 2013-01-15 19:34:43Nie chce mi się ruszyć po listy przewozowe :-(Ale firmy kurierskie, z którymi mam podpisane umowy- choćby TNT, mają taką klauzulę na liście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 u mnie paki idą DHL wymiar, waga ,list przewozowy mailem ,druk z drukarki na którym jest tylko adres odbiorcy i kod kreskowy i tyle wszystko idzie przez pośrednika Wysyłaj Taniej żadnych deklaracji co do zawartości a z firmy idzie parę paczek dziennie ,oczywiście nie wysyłamy wydmuszek :) tylko wydrukowane materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2013 Czy firmy kurierskie też mają rentgena i prześwietlają paczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 nie, nie praktykują tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 16 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2013 Aha to chyba wiem wszystko. Dziękuję za informacje. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORBIT Napisano 16 Styczeń 2013 Share Napisano 16 Styczeń 2013 prześwietlane są tylko paczki idące za granicę bądź idące z zagranicy do Polski. Poza tym prześwietla Urząd Celny usytuowany przy Poczcie, a nie sama Poczta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 Wystarczy spojrzeć na allegro w dział części amunicji" Gdyby były prześwietlane to musieli by jednostkę saperów skoszarować w urzędzie pocztowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 18 Styczeń 2013 Share Napisano 18 Styczeń 2013 Co racja visku to racja:) Z Pocztą Polską nie ma problemów. Jeśli skorupa jest pusta to nie ma różnicy czy wysyłasz skorupę czy tłok do Jelcza,jednakowo ma się UoBiA do nich a milicja może cię w pompkę cmoknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2013 Gorzej jak się nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.