Fresh21 Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Napisano 12 Styczeń 2013 Witam. Od niedawna mam Garretta Ace 250, jednak podczas wyprawy na ekranie wykrywki górny klocek wskazał mi Silver. Po wykopaniu okazało się że to jest aluminium. Proszę o dokładny opis, na czym polega Iron Foil, Gold&Bronze i Silver, dlaczego górny klocek wskazuje na to a jest inny metal. Proszę jeszcze dodatkowo o wyjaśnienie , na czym polegają te kółeczka (poniższe piętro na ekranie) na których są symbole pieniężne i pod Gold&Bronze dziwny znaczek. Czy jak szukamy wykrywką to górny klocek wskazuje na to ,,pierwsze czy drugie'' piętro? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
jarzabek Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 sprzet srojony pod amerykański rynek. nie patrz na wyswietlacz tylko wsłuchaj się w dźwięki jakie wydaje. nie bedziesz nigdy w stanie odroznic srebra od aluminium poki nie wykopiesz.wsłuchanie się w dźwieki to podstawa. poszukaj i poczytaj na forum watkow i się przekonasz ze wielu którzy mają garretta na wyświetlacz nie patrzy, tylko biorą go a słuch".
lukasz998 Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 dokładnie, wsłuchaj się w jego dźwięki ale mogę ci opisać co znaczą te klocki:pierwsze 3 klocki to zazwyczaj jakiś śmiećśrodkowa skala to jakieś łuski,złoto,monetkikilka ostatnich klocków to srebro, aluminium, większe mocno skorodowane przedmioty
Pablooos Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Fresh21 - Kolego warto bylo by sie wogole zaznajomic z instrukcja wykrywki, wtedy bedziesz wiedzial o co mniej wiecej chodzi, a ty od razu poszedles w teren nie wiedzac nawet co oznaczaja poszczegolne ikonki. Podziwiam takich poszukiwaczy co zobacza za duzo zdjec na forum z tym co inni znajduja, kupuja wykrywke, ida w teren , a za trzy miechy zapewne twoja wykrywka bedzie na allegro.
lukasz998 Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 jest na forum magiczna funkcja wyszukaj na forum" i tam znajdziesz masę tematów o kanarkachmożesz sobie zrobić testy z różnymi metalami i wtedy będziesz widział która ikonka się zapala Pozdrawiam.
Fresh21 Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Napisano 13 Styczeń 2013 Dzięki za te wszystkie odpowiedzi. Instrukcję przeczytałem, ale tam nic nie było o ,,wsłuchiwaniu się'' w dźwięk.
eksplorator1995 Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 Weź sobie np. jedną monetkę 5-groszową, 1zł, 5zł, gwóźdż, duży metal (jakąś blachę), puszkę aluminiową i jakiś pierścionek hmm najlepiej jakby był złoty.. Zakop to w Ziemi na jakieś 10-15 cm, albo połóż na Ziemi i słuchaj jakie dźwięki wydaje wykrywacz.. Jak ogarniesz idź na jakąś plażę, albo na pole najlepiej jak najdalej, żeby śmieci nie było i próbuj.. Nie ma tak łatwo, że od razu znajdziesz srebrne monety, złote skarby.. Inni czekają na to kupe lat, żeby mieć ten wymarzony sygnał. Jak nie, to napisz mi na e-mail, podaj GG To Ci może jakieś wskazówki na poczatek dam :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.