DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 Czego się nie robi dla pasji szwejk :)Ot zwykła siekiera (która to już?) ale za to z ciekawą puncą. W sieci trafiłem chyba tę samą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 I łopata ale moim zdaniem nie taka zwyczajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 Zrobiłem mały fotomontaż:Od lewej - BSŁ-110 powojenna CCCPDruga - carska 1910r. (są sygnatury)Trzecia - jeden z chłopaków wrzucił na forum- niezidentyfikowanaCzwarta - moja.Jak widać brak nitów, pierścienia i krótszy trzonek. Ale za to ten sam charakterystyczny grzebień-wypukłość", wymiar również, fason też, znaleziona również obok ziemianek, posunięta" wiekiem itd.Jestem pewien na 99% że to jakaś uboga wersja carsko-sowieckiej łopaty saperskiej.C.B.D.O. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Luty 2013 Autor Share Napisano 3 Luty 2013 po śniegu zostało wspomnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Luty 2013 Autor Share Napisano 3 Luty 2013 wypad w tygodniu, leśny okop i niespodzianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Luty 2013 Autor Share Napisano 3 Luty 2013 całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Luty 2013 Autor Share Napisano 3 Luty 2013 Pasty z różnych epok:1. Dulcimienta Poznań, lata 60-te2. Chlorodent, Leo Werke Gmbh Dresden, okres wojenny lub przedZ tym Chlorodentem musiałem przeprowadzić mały fotomontaż. W sieci nie uświadczysz tej pasty z logo Leo Werke Dresden. Jedyne zdjęcie znalazłem na naszym forum (chwała Odkrywcy) kolegi Krzysiekassa. Prawe zdjęcie to jego dzieło. Moja tubka z drugiej strony jest po prostu nieczytelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Luty 2013 Autor Share Napisano 3 Luty 2013 sfatygowane guziki LWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Luty 2013 Autor Share Napisano 3 Luty 2013 No i na koniec jeszcze raz kubek Światowit Myszków 7. Niedawno żaliłem się, że nie mogę znaleźć na naszym terenie polskich łusek. Nie przyszły łuski, ale za to II RP w postaci kubeczka, zmęczonego ale jednak. Wymiary: wysokość 6,5cm, średnica 7cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 w niedzielę na styku pól i lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 a podobno gniotsa nie łamiotsa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 i tak na zmianę, coś z Ruska, coś z Niemca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 była jeszcze trzecia pełna, ale rozpadła się w ręku (ładunek nabrał wilgoci i mróz rozsadził aluminium) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 i znowu niemiecki weck - Adler z Pieńska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 i jak zwykle od groma łusek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 łyżeczka Lefana :) skąd u licha w lesie obok okopów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 Leuchtpatrone 41, eca November 1943, sygnatury fnk i ffb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 a to już bliżej miasta, znowu spadł śnieżek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 i przyniósł niespodziankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 po czyszczonku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 siekierka, czekanik, czy toporek, maleńka, mniejsza od łuski WJa i stareńka że ho ho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 8 Luty 2013 Autor Share Napisano 8 Luty 2013 No i mały skarb, co prawda PRL, ale jednak.Orzełek cynkowy, przyszywany, wzór 52 jak sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Luty 2013 Autor Share Napisano 17 Luty 2013 Bywają takie dni, że bida aż piszczy. Las piękny i cichy okopy i ziemianki tylko czekają, a tu przez 3 dni nędza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.