furos Napisano 23 Kwiecień 2013 Napisano 23 Kwiecień 2013 co ciekawsze ze znanego poletka:)ein groschen danziger 1812r.
pagi19 Napisano 24 Kwiecień 2013 Napisano 24 Kwiecień 2013 fajne trafienia a ten medalik z samochodem to chyba powojenny? jest na nim jakaś data?a co do jakiegoś ogniska to można na pierwsze dni maja coś zorganizować co wy na to? kto jest chętny?
michal_elk Napisano 24 Kwiecień 2013 Napisano 24 Kwiecień 2013 Kilka moich ostatnich postów nie doszło.W miniaturce moje ostatnie znalezisko.Ognisko super sprawa, a jeszcze lepsze są wspólne wyprawy.Niestety ja się nie piszę (póki co!), ale takie coś powinno być zorganizowane!
chinczyk1963 Napisano 24 Kwiecień 2013 Napisano 24 Kwiecień 2013 witam pochodze z okolic moniek. chcialbym sie dowiedziec gdzie dokladnie w prostkach mozna szukac w jakich okolicach?
atylla Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 wczoraj deptałem po nogach jakiegoś barana co kopał jak dzik , ale po sobie nie zasypywał , jeszcze piasek był mokry i ślady butów odbite , albo mnie zobaczył i zwiał , albo miał więcej szczęścia niż rozumu , rejon bitwy pierwszo wojennej obok kwatery z tego okresu. Jeśli to czytasz , to następnym razem zasypuj po sobie .
michal_elk Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Z racji tego że zamieściłem swoje 1 wojenne znalezisko chcę powiedzieć że to nie ja. ;]Wczoraj nie byłem na wykrywce a w mojej aktualnej miejscówce nie ma dawnej kwatery.Poza tym dołki zasypuję ZAWSZE i tak jak atylla napisał, trzymajmy się tego i uczmy innych.
skullmen Napisano 30 Kwiecień 2013 Autor Napisano 30 Kwiecień 2013 atylla a tek dzik to był może na rowerze??
atylla Napisano 1 Maj 2013 Napisano 1 Maj 2013 rowerem to byłem ja , a miejsce niedaleko mnie , a ten dzik może był samochodem żebym wjechał od strony drogi to bym go miał a tak tylko dziury zostały
pagi19 Napisano 4 Maj 2013 Napisano 4 Maj 2013 majowe znajdki ;)a jak tam u was panowie trafiło się coś ciekawego?
RBSSN Napisano 5 Maj 2013 Napisano 5 Maj 2013 jestem tu nowy . moze jakis wspolny wypadzik czasu mam duzo i zawsze jestem gotowy
pagi19 Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 Witaj RBSSN na odkrywcy można kiedyś się spotkać i trochę podzikować a z czym chodzisz?
RBSSN Napisano 12 Maj 2013 Napisano 12 Maj 2013 mam ace 250 ale plany na zmiane choc nie narzekam na niego .
pagi19 Napisano 16 Maj 2013 Napisano 16 Maj 2013 ZAKOPUJCIE DOŁKI !!!! Okolica mogiły ruskiej na szybie wygląda jakby rozegrała się tam jakaś bitwa przez takie osoby które mają to w dupie wszyscy możemy mieć przechlapane więc jak nie chce ci się schylić i zasypać dołek to lepiej siedź jeden z drugim w domu !!!!
michal_elk Napisano 16 Maj 2013 Napisano 16 Maj 2013 pagi19,niedawno właśnie atylla pisał o tym samym, co za młokos tak robi, skoro tyle razy się o tym przypomina,chciałbym dodać, że najlepiej umiejętnie kopać zrobić 3-4 nacięcia w ściółce i wykopać taki sześcian, potem po prostu postawić" sześcian na swoje miejsce, dzięki temu nie ma DZIURY w ziemi oraz nie niszczymy aż tak bardzo ŚCIÓŁKI leśnej, są wysokie kary właśnie za niszczenie ściółki tak ze miej się na baczności kopaczuPS. Nie mogę się doczekać kolejnego wypadu z wykrywką gdy tak czytam jak pracowicie drepczecie po terenie :)
janiszelk Napisano 16 Maj 2013 Napisano 16 Maj 2013 Gdzieś wcześniej pisałem, to samo na starym cmentarzu w Szeligach(cmentarz wpisany do rejestru zabytków). Nóż sie otwiera w kieszeni. Żelazy byłem wiosną, to samo, spalone gospodarstwo w lesie po prawej w kierunku na Sędki tak samo, niestety nie wszyscy w domu nauczyli się że co rozsypałes to trzeba posprzątac. Przykre, niestety prawdziwe, mam nadzieję że któregos dnia się spotka tego kogos, przecież niema nas tak dużo w Ełku, a watpie aby była to robota przyjezdnych. Pozdrawiam.
atylla Napisano 17 Maj 2013 Napisano 17 Maj 2013 takie są realia w Żelazy już parę lat temu było zryte , kiedyś byłem w okolicach Kalinowa , wróciłem na drugi dzień na miejscówkę a tu metrowe doły , a co do przejezdnych to latem trochę jest , paru spotkałem , ale każdy twierdzi że zasypuje :) o dziwo kolejne moje miejscówki są nie rozkopane , a miejsce które polecam do zwiedzeni jest wieś Wieliczki , pozdr.
michal_elk Napisano 8 Czerwiec 2013 Napisano 8 Czerwiec 2013 Hej,Wykrywacz ledwo zdąży się rozgrzać i za chwilę znów się go odkłada.Nawał pracy i ciężkie warunki terenowe - to u mnie przeszkody.Choć ostatnio wyskoczył mi 1 pfennig z 1902r, właśnie konserwuje się w oliwce (dopiero testuję tę metodę, więc proszę o wyrozumiałość w komentowaniu czy to dobre czy nie).Jak wygląda u Was sprawa z terenem?Wszędzie na polach trawa, w lesie mnóstwo komarów, kleszcze i inne.O ile w lesie mi te rzeczy nie przszkadzają to na polach rzadko kiedy idzie efektywnie prowadzić sondę i kopać.Jeszcze się pochwalę, że około miesiąc temu znalazłem plombę kolejową ze stacji Grajewo w pięknym stanie.Ktoś z Was znalazł już takie cuś?Chętnie porozmawiam o oznaczeniach, bo chciałbym ustalić wiek znaleziska.Pozdrawiam poszukiwaczy.
Hansior Napisano 9 Czerwiec 2013 Napisano 9 Czerwiec 2013 michal popatrz na ten ciekawy temat http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=652153
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.