Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet liść

armata21

Pytanie

Napisano

Proszę o weryfikację oryginalności tego liścia. Okładziny wg mnie są wymienione ale ciekawi mnie czy eszta" jest dobra ;). Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie na głowicy nic nie ma i powstaje pytanie czy jest polski czy po prostu ktoś go stylizował" na polski zmieniając okładziny i dodając bicia??
Napisano
Witam,kształt i wielkość cyfr pasuje do polskich oznaczeń z początku lat 20 bitych na bagnetach przejętych przez WP od niemców.okładziny jak kol. bjar-1napisał kopie
Napisano
Co do okładzin to byłem tego świadomy ale dziękuje za potwierdzenie ;) Czyli wygląda na to, że ma bicia z lat 20-tych i nie był później używany tak???
Napisano
Tak ;) Oczywiście że był używany, przecież nie po to go remontowali i nadali mu nowy numer aby potem go nie używać ;) Był używany w WP przypuszczalnie aż do 1939. Numerek 2 może wskazywać na zbrojownię numer 2 w Warszawie, gdzie owej naprawy bagnetu dokonano.
Okładki bym zostawił te co są, polskie liściaki" miały gładkie, bukowe okładki w ponad 90%. Śrubki też bym zostawił chociaż też są kopiami.
Zdrów!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie