Cowboys From Hell Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Napisano 20 Grudzień 2012 Mam takie pytanko.Chciałbym zmienić proximę ver. 1.0 na coś nowego.Moje wymagania:Na pola coś lekkiego i szybkiego dobre na drobnicę, a do lasu coś głębokiego i też dobrego na kolorek.ZAstanawiam się nad czymś do 1500 zł na pole i do tego dokupić souvereign gt do lasu.Co o tym sądzicie?(myślę nad używkami.)Czy może jest sprzęt w okolicach 3500 (używany) który łączy oba te warianty?
kotek1945 Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 Kup Argo 3 i problem rozwiązany.Jeden dobry wykrywacz za 1650 , jego uniwersalność cię zaskoczy.
Vantar Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 na drobnicę to EURO ACE ( ACE 350 ) z cewką DD (coś koło 1200zł z gratisami, nowy) ok. 900-1000 używany, drobnicę kosi elegancko, jestem posiadaczem tej wykrywki i nie mogę narzekać :)
Hardy998 Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 Matko jasna takimi doractwami te forum żyje??częstotliwość cewki 18,5khz dopiero zabawa się zaczyna
Cowboys From Hell Napisano 23 Grudzień 2012 Autor Napisano 23 Grudzień 2012 @HebdaForum przeszukałem milion razy i na bieżąco śledzę dział ze sprzętem, ale niestety nie znalazłem linku w którym jest wykrywacz który łączy w sobie cechy: duży zasięg na kolorek, szybkość i lekkość.Dobrze by było jakby jeszcze w miarę był ergonomiczny.Dlatego zadałem pytanie czy jest taki wykrywacz w ogóle czy lepiej kupić 2 różne , każdy w inny teren.Każdy chwali tylko swój sprzęt i nie mam żadnego porównania, dlatego zadałem to pytanie w miarę precyzyjnie i nie chodziło mi o pójście na łatwiznę i nie przejrzenie wyszukiwarki
krzysiek9559 Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 Jest taki o ile Cię na niego stać.... Minelab GTX 5000
Cowboys From Hell Napisano 23 Grudzień 2012 Autor Napisano 23 Grudzień 2012 A może kolega napiszę coś więcej na temat tego minelaba GTX5000.Jego zalety , wady i z jakim sprzętem był porównywany.Wyważenie, ergonomia, szybkość, zasięgi?Bo każdy rzuca tylko nazwę wykrywacza nie popartą żadnymi faktami.Ile kolega z nim chodzi ?Jaka awaryjność , bo podejrzewam że nie jest tani ten sprzęt.Pytam bo na internecie za dużo informacji nie ma na jego temat.Ogólnie chciałbym się zmieścić w 4000 zł ,ale chętnie poczytam o droższych sprzętach bo i tak mam zamiar szukać używek.
krzysiek9559 Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 sorry ma być Minelab GPX 5000,,,, to cacko firmy do metali szlachetnych włączne z samorodkami złota.... u nas to raczej wydatek który raczej nie pokryje kosztów zakupu, ale polecam Deus-a XP cena też troszkę wygórowana ale myślę że warto... jestem teraz na przemyśleniach zakupu tego sprzętu... militaria mnie nie kręcą a do tego wystarczy zwykły do żelastwa wykrywacz.
maślana Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 http://www.ebay.pl/itm/FISHER-F75-LTD-BLK-METAL-DETECTOR-5-YRS-FACTORY-WARRANTY-/230789521616?pt=US_Metal_Detectors&hash=item35bc20a0d0http://www.ebay.pl/itm/GOLD-METAL-DETEKTOR-DETECTOR-DETECTEUR-DE-METAUX-METALES-WHITES-MXT-PRO-/350494272608?pt=Metal_detector&hash=item519b162c60
SaperDębica Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 Cowboys From Hell lubisz szukac fantów zelaznych czy tylko kolor?
Cowboys From Hell Napisano 24 Grudzień 2012 Autor Napisano 24 Grudzień 2012 Głównie kolorek, ale do lasu czasami po jakiś złom wyskoczę.Wiem że będzie mi brakowało mix mode z proximy bo mniej rzeczy się omijało,ale cóż pora spróbować czegoś innego.Ogólnie tak jak pisałem na pola coś lekkiego i szybkiego, a do lasu coś na głęboki kolorek typu klamra odznaka itp (do lasu waga wykrywki nie ma znaczenia).Nie interesuje mnie rycie 2 metry za gąsienicą tylko przedmioty mniejszych gabarytów.Pozdrawiam i życzę Wesołych świąt!
sebo_sek Napisano 24 Grudzień 2012 Napisano 24 Grudzień 2012 Chłopak pisze do 1500 a wy mu o GPX5000,XP Deus, F75LTD. LUDZIE!Używaną x-terra 505 może trafisz. Chyba nawet jest na allegro. Pozdrawiam
sebo_sek Napisano 24 Grudzień 2012 Napisano 24 Grudzień 2012 OK sam się zbłaźniłem. Czytaj ze zrozumieniem. pamiętaj, ze zro- zu- mie- niem :)
sebo_sek Napisano 24 Grudzień 2012 Napisano 24 Grudzień 2012 W takim razie też popieram opcję Deusa. Można kupić bez panelu nowy za 3200. Działa jak zawsze, ale bez identyfikacji wzrokowej.
krzysiek9559 Napisano 24 Grudzień 2012 Napisano 24 Grudzień 2012 Niby tak, ale bez panelu to jak komputer bez internetu... he he
sebo_sek Napisano 24 Grudzień 2012 Napisano 24 Grudzień 2012 Bez przesady. Dla mnie ekran to rzecz zbędna. Z 3 wykrywaczy jakie miałem tylko jeden go miał. W słuchawkach jest pełna kontrola programów.
Tomax Napisano 25 Grudzień 2012 Napisano 25 Grudzień 2012 W słuchawkach jest pełna kontrola programów." - nie jest to prawdą. W Deusie nie zmienisz niektórych ustawień inaczej niż na panelu. Programy przełączysz, ale nie zmodyfikujesz wszystkich możliwych ustawień.
krzysiek9559 Napisano 25 Grudzień 2012 Napisano 25 Grudzień 2012 Panowie myślę że każdy wykrywacz ma swoje zalety którymi może się jego użytkownik wyspecjalizować.... wiadomo.... im większa półka tym większa kasa.
dziki pies Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 Krzysiu dobrze Ci radzi,ja osobiście osobiście Deusa w rękach nie miałem ale mam na niego chrapkę,właśnie tę opcię bez ,,wyświetlacza,,dobrych parę lat operuje na Adventisie i przyznam się szczerze biżuterii po plażach natłukłem sporo.Letni weekend bez 30 piątek i 50 dwójek to weekend stracony,nie wspomnę o rumianych buziach dziewuch gdy wkładam im na palce znalezione pierścioneczki.W zeszłym sezonie znalazłem z 40 no i gold w końcu się dokopałem,dzień po dniu z rzędu.Kupuj XP i witaj w clubie.PEACE.http://mdetectors.com/index.php?cPath=21_48
VanWorden Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Jest kilka wykrywaczy, które łączą te cechy ale na pewno nie należy do nich GPX Minelaba chyba, że jest się wszystko kopiącym masochistą:)) Uniwersalny będzie np. MXT czy Xterra 705. Oba mają tryby pozwalające na szukanie głębszych i większych celów a także/głównie kolorowej drobnicy.Możesz też rozważyć opcję pozostania przy Proximie do lasu, już ją w końcu dobrze poznałeś, i dokupieniu np. Optimy na kolorek.PozdrawiamVW
Cowboys From Hell Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 A czy MXT jest zasięgami porównywalny do minelaba sov gt?chodzi mi głównie o klamry, talary, srebrne marki i drobniejsze monetki.Głównie na to się nastawiam.I jak jest z szybkością i lekkością? bo jeżeli byłby lekki i w miarę szybki i zasięgi by miał spore to może to będzie dobre rozwiązanie.byłem kiedyś napalony na x-terre 705 ale niektórzy twierdzą że jest to wolny sprzętDziękuję za zainteresowanie i wszystkie wpisy
Cowboys From Hell Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Byłem nastawiony na sover'a gt i dokupienie tekneticsa omegi do niego, ale może jednak ten mxt i tylko najwyżej dokupienie jakiejś sondy? Czekam na odpowiedź jak jest wyważony i czy jest w mirę szybki.Pozdrawiam :)
1000WATT Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 MXT,jest o wiele głębszy,szybszy i nieznacznie lżejszy od sov.gt (wiem z autopsji).Przewagę MXT nad sov.gt stanowi również ergonomia.Problem sov.gt polega głównie na bardzo dużym maskowaniu i powolności,z resztą jak u każdego wieloczęstotliwościowego detektora.X-705,Wykrywacz wręcz genialny,wyjątkowy atut stanowi zmiana częstotliwości powodowana zmianą sondy,co eliminuje konieczność wolnego przemiatania jak w przypadku używania wieloczęstotliwościowego detektora (dostosowujemy sondę do preferencji użytkownika i tym samym zyskujemy na szybkości),X-705 nie jest wykrywaczem powolnym.Moim zdaniem MXT i X-705 to wykrywacze niemal o natychmiastowej reakcji niestety X-70 jest jednak płytszy od MXT i ciut wolniejszy.Saluto!
Cowboys From Hell Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Napisano 7 Styczeń 2013 Dzięki za konkretną odpowiedź.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.