Skocz do zawartości

Jaki wariant lepszy?

Cowboys From Hell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam takie pytanko.
Chciałbym zmienić proximę ver. 1.0 na coś nowego.
Moje wymagania:
Na pola coś lekkiego i szybkiego dobre na drobnicę, a do lasu coś głębokiego i też dobrego na kolorek.
ZAstanawiam się nad czymś do 1500 zł na pole i do tego dokupić souvereign gt do lasu.
Co o tym sądzicie?
(myślę nad używkami.)
Czy może jest sprzęt w okolicach 3500 (używany) który łączy oba te warianty?
Napisano
na drobnicę to EURO ACE ( ACE 350 ) z cewką DD (coś koło 1200zł z gratisami, nowy) ok. 900-1000 używany, drobnicę kosi elegancko, jestem posiadaczem tej wykrywki i nie mogę narzekać :)
Napisano
@Hebda
Forum przeszukałem milion razy i na bieżąco śledzę dział ze sprzętem, ale niestety nie znalazłem linku w którym jest wykrywacz który łączy w sobie cechy: duży zasięg na kolorek, szybkość i lekkość.
Dobrze by było jakby jeszcze w miarę był ergonomiczny.
Dlatego zadałem pytanie czy jest taki wykrywacz w ogóle czy lepiej kupić 2 różne , każdy w inny teren.
Każdy chwali tylko swój sprzęt i nie mam żadnego porównania, dlatego zadałem to pytanie w miarę precyzyjnie i nie chodziło mi o pójście na łatwiznę i nie przejrzenie wyszukiwarki
Napisano
A może kolega napiszę coś więcej na temat tego minelaba GTX5000.
Jego zalety , wady i z jakim sprzętem był porównywany.
Wyważenie, ergonomia, szybkość, zasięgi?
Bo każdy rzuca tylko nazwę wykrywacza nie popartą żadnymi faktami.
Ile kolega z nim chodzi ?
Jaka awaryjność , bo podejrzewam że nie jest tani ten sprzęt.
Pytam bo na internecie za dużo informacji nie ma na jego temat.
Ogólnie chciałbym się zmieścić w 4000 zł ,ale chętnie poczytam o droższych sprzętach bo i tak mam zamiar szukać używek.
Napisano
sorry ma być Minelab GPX 5000,,,, to cacko firmy do metali szlachetnych włączne z samorodkami złota.... u nas to raczej wydatek który raczej nie pokryje kosztów zakupu, ale polecam Deus-a XP cena też troszkę wygórowana ale myślę że warto... jestem teraz na przemyśleniach zakupu tego sprzętu... militaria mnie nie kręcą a do tego wystarczy zwykły do żelastwa wykrywacz.
Napisano
http://www.ebay.pl/itm/FISHER-F75-LTD-BLK-METAL-DETECTOR-5-YRS-FACTORY-WARRANTY-/230789521616?pt=US_Metal_Detectors&hash=item35bc20a0d0
http://www.ebay.pl/itm/GOLD-METAL-DETEKTOR-DETECTOR-DETECTEUR-DE-METAUX-METALES-WHITES-MXT-PRO-/350494272608?pt=Metal_detector&hash=item519b162c60
Napisano
Głównie kolorek, ale do lasu czasami po jakiś złom wyskoczę.
Wiem że będzie mi brakowało mix mode z proximy bo mniej rzeczy się omijało,ale cóż pora spróbować czegoś innego.
Ogólnie tak jak pisałem na pola coś lekkiego i szybkiego, a do lasu coś na głęboki kolorek typu klamra odznaka itp (do lasu waga wykrywki nie ma znaczenia).
Nie interesuje mnie rycie 2 metry za gąsienicą tylko przedmioty mniejszych gabarytów.
Pozdrawiam i życzę Wesołych świąt!
Napisano
W słuchawkach jest pełna kontrola programów." - nie jest to prawdą. W Deusie nie zmienisz niektórych ustawień inaczej niż na panelu. Programy przełączysz, ale nie zmodyfikujesz wszystkich możliwych ustawień.
  • 2 weeks later...
Napisano
Krzysiu dobrze Ci radzi,ja osobiście osobiście Deusa w rękach nie miałem ale mam na niego chrapkę,właśnie tę opcię bez ,,wyświetlacza,,dobrych parę lat operuje na Adventisie i przyznam się szczerze biżuterii po plażach natłukłem sporo.Letni weekend bez 30 piątek i 50 dwójek to weekend stracony,nie wspomnę o rumianych buziach dziewuch gdy wkładam im na palce znalezione pierścioneczki.W zeszłym sezonie znalazłem z 40 no i gold w końcu się dokopałem,dzień po dniu z rzędu.Kupuj XP i witaj w clubie.PEACE.http://mdetectors.com/index.php?cPath=21_48
Napisano
Jest kilka wykrywaczy, które łączą te cechy ale na pewno nie należy do nich GPX Minelaba chyba, że jest się wszystko kopiącym masochistą:)) Uniwersalny będzie np. MXT czy Xterra 705. Oba mają tryby pozwalające na szukanie głębszych i większych celów a także/głównie kolorowej drobnicy.
Możesz też rozważyć opcję pozostania przy Proximie do lasu, już ją w końcu dobrze poznałeś, i dokupieniu np. Optimy na kolorek.

Pozdrawiam

VW
Napisano
A czy MXT jest zasięgami porównywalny do minelaba sov gt?
chodzi mi głównie o klamry, talary, srebrne marki i drobniejsze monetki.
Głównie na to się nastawiam.
I jak jest z szybkością i lekkością? bo jeżeli byłby lekki i w miarę szybki i zasięgi by miał spore to może to będzie dobre rozwiązanie.
byłem kiedyś napalony na x-terre 705 ale niektórzy twierdzą że jest to wolny sprzęt
Dziękuję za zainteresowanie i wszystkie wpisy
Napisano
Byłem nastawiony na sover'a gt i dokupienie tekneticsa omegi do niego, ale może jednak ten mxt i tylko najwyżej dokupienie jakiejś sondy?
Czekam na odpowiedź jak jest wyważony i czy jest w mirę szybki.
Pozdrawiam :)
Napisano
MXT,jest o wiele głębszy,szybszy i nieznacznie lżejszy od sov.gt (wiem z autopsji).Przewagę MXT nad sov.gt stanowi również ergonomia.Problem sov.gt polega głównie na bardzo dużym maskowaniu i powolności,z resztą jak u każdego wieloczęstotliwościowego detektora.
X-705,Wykrywacz wręcz genialny,wyjątkowy atut stanowi zmiana częstotliwości powodowana zmianą sondy,co eliminuje konieczność wolnego przemiatania jak w przypadku używania wieloczęstotliwościowego detektora (dostosowujemy sondę do preferencji użytkownika i tym samym zyskujemy na szybkości),X-705 nie jest wykrywaczem powolnym.Moim zdaniem MXT i X-705 to wykrywacze niemal o natychmiastowej reakcji niestety X-70 jest jednak płytszy od MXT i ciut wolniejszy.

Saluto!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie