piero Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Napisano 12 Grudzień 2012 Witam Szanownych Kolegów,mam mały problem bo mam takowy nabytek z Austrii.Niby to M34 ale nie dokonać wykonanie jest naprawdę podłe żadnych znaków blacha chudziutka a skóra zamiast cielęca to świńska.Dzięki i pozdrawiam
steell Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 Tłoczenie wygląda na półprodukt, ale cienka blacha temu przeczy, moze wiec jakaś wersja dla np ochrony kolei, zakładów produkcyjnych czy czegoś podobnego?Pogięcie moze wynikać właśnie ze słabego materiału.Jako hełm bojowy raczej nie spełniał swojej roli.
piero Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Napisano 12 Grudzień 2012 Witam Szanownych Kolegów,mam mały problem bo mam takowy nabytek z Austrii.Niby to M34 ale nie dokonać wykonanie jest naprawdę podłe żadnych znaków blacha chudziutka a skóra zamiast cielęca to świńska.Dzięki i pozdrawiam
Grzesio Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Zwróćcie uwagę na sitkowe otwory wentylacyjne - to w ogóle nie jest hełm wojskowy, ale policyjny/paramilitarny.
piero Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Napisano 13 Grudzień 2012 ale tyle co wiem wszystkie m34 miały otwory sitkowe
Czarek Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 jak najbardziej m 34, najpopularniejszy hełm niemiecki, robiony i przed i w czasie i po wojnie stąd masa odmian kształtów itp, porównaj:http://helmy.w8w.pl/niemiecki%20wz.34.htmhttp://www.cascoscoleccion.com/alemania/al34.htm
piero Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Napisano 12 Grudzień 2012 No niby tak ale właśnie dziwi mnie to że jest niesamowicie kiepsko wykonany dosyć krzywy cieka blacha zero jakich kol wiek bić i sygnatur jak byś go osobiście zobaczył to byś się zdziwił już nie jeden kto go widział łapał się za głowę ze co to za szmelc.aha kupiony w Austrii
Pytanie
piero
Witam Szanownych Kolegów,
mam mały problem bo mam takowy nabytek z Austrii.
Niby to M34 ale nie dokonać wykonanie jest naprawdę podłe żadnych znaków blacha chudziutka a skóra zamiast cielęca to świńska.
Dzięki i pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.