01dalton Napisano 27 Listopad 2012 Autor Napisano 27 Listopad 2012 Dostałem od znajomego znaleziony medalik . Czy mogł nosić to żołnierz ? Co to konkretnie jest ?
01dalton Napisano 27 Listopad 2012 Autor Napisano 27 Listopad 2012 wykonany z miedzi i chyba srebrzony - ten ciemny nalot wygląda na patynę .
Nadwojciech Napisano 27 Listopad 2012 Napisano 27 Listopad 2012 I Niemiecki i katolicki i wojskowy".http://pl.wikipedia.org/wiki/Ordynariat_polowy_Niemiec
DOMILUD PL Napisano 27 Listopad 2012 Napisano 27 Listopad 2012 Św. Archanioł Michał, pogromca szatana, dowódca wojsk niebieskich. A czy mógł nosić żołnierz? - przede wszystkim oraz ci którzy boją się bądź walcza z demonami.
01dalton Napisano 27 Listopad 2012 Autor Napisano 27 Listopad 2012 Dziękuję za identyfikację . A pytałem czy mogł to nosić żołnierz niemecki bo medalik był znaleziony w szpejach niemieckich . Czy można po tym konkretnie eksponacie powiedzieć czy pochodzi on z okresu II wojny ? Pozdr.
Pytanie
01dalton
Dostałem od znajomego znaleziony medalik . Czy mogł nosić to żołnierz ? Co to konkretnie jest ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.