mariusz12348 Napisano 18 Listopad 2012 Autor Napisano 18 Listopad 2012 Koledzy może jednak ktoś z was pomoże w w identyfikacji tego maleństwa . Tylko proszę nie pisać że powstanie styczniowe z góry dziękuję
ktos451 Napisano 18 Listopad 2012 Napisano 18 Listopad 2012 Jakaś wpinka patriotyczna odnosząca się do powstania styczniowego.Pokaż rewers
srg.steiner Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 Jak nic powstanie styczniowe :)) farciarz!!Ładna ta moja" twoja odznaka ale zdjęcie słabe...,ja mam lepsze!aa, sorki! miałem nie pisać że to powst.styczn.
Einherjer Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 Okres po powstaniu.Wobec zaistniałej po powstaniu sytuacji politycznej biżuteria nie była już noszona na widoku.Nie straciła jednak nic na znaczeniu.Częściej ukrywana w szufladach czy domowych pudełkach budziła wspomnienia po straconych i nadzieje na powodzenie następnego zrywu narodowego.Symbolikę poszczególnych elementów odznaki znajdziesz w internecie bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.