Strugu Napisano 14 Listopad 2012 Autor Napisano 14 Listopad 2012 Witam.Prosiłbym o ocenę tego battledressu, ile można za niego dać w takim stanie oraz do jakiego pułku należał??
Strugu Napisano 14 Listopad 2012 Autor Napisano 14 Listopad 2012 Witam.Prosiłbym o ocenę tego battledressu, ile można za niego dać w takim stanie oraz do jakiego pułku należał??
Tomasz70 Napisano 14 Listopad 2012 Napisano 14 Listopad 2012 Naszywki:Pantera - 14 Wielkopolska Brygada PancernaSyrenka - II Korpus PolskiZłoty krzyż - 8 Armia Brytyjska.Komplet wygląda koszernie, jednak miałbyś większą pewność gdyby była z papierami (dokumentami właściciela). Bez tego nie wykluczysz, ze ktoś obszył kurtke po wojnie.Ale domyślam się, że kurtka jest po kombatancie i jeśli znasz jego nazwisko, to wtórne obszycie raczej odpada.Cena - jeśli zbierasz takie fanty to będzie dla Ciebie bezcenna. Sprawdź po prostu po ile chodzą brytyjskie battledresy, naszywki PSZ-tu, podsumuj i wyjdzie Ci mniej więcej wartość. Ale jak zaznaczyłem - jeśli są papiery, to wartość rośnie.
dirle Napisano 18 Listopad 2012 Napisano 18 Listopad 2012 Jak dla mnie 100% oryginał. Mam oryginalny battledress w obszyciach 2 Dywizji Pancernej znaleziony jakieś 10 lat temu na śmietniku w jednym z miast na Śląsku i jest dokładnie z takiego samego materiału jak twój. Obszycia (twoje) jak dla mnie również są oryginalne ponieważ kupiłem kiedyś okazjonalnie od gościa naszywkę 14 Wlkp. brygady panc. wraz ze syrenką" i krzyżem 8 armii i jest dokładnie taka sama jak twoja a ja z kolei mam 100% pewność, że to oryginał. Gość sprzedawał nie wiedząc co...co do wartości - takie rzeczy jak dla mnie są po prostu bezcenne. I raczej nie można mówić w tym wypadku o wycenie na podstawie poszczególnych elementów. Tym bardziej, że oryginalna naszywka 14 Wlkp. Bryg. Panc. była do kupienia jakieś 4 lata temu i poszła za 200zł. W komplecie zawsze drożej. Bierz bo jest to niewątpliwie RARYTAS i świadek naszej historii...
Pytanie
Strugu
Witam.
Prosiłbym o ocenę tego battledressu, ile można za niego dać w takim stanie oraz do jakiego pułku należał??
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.