aro75 Napisano 28 Październik 2012 Autor Share Napisano 28 Październik 2012 Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie jak podłączyć w/w wyłącznik schodowy.W puszce mam trzy przewody brązowy,niebieski i zielono-żółty.Będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Październik 2012 Share Napisano 28 Październik 2012 Musisz mieć 2 wyłączniki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Październik 2012 Share Napisano 28 Październik 2012 Z twojego wynika, że faza z góry a komunikacyjne z dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisiu2006 Napisano 28 Październik 2012 Share Napisano 28 Październik 2012 Brązowy z góry, reszta z dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Październik 2012 Share Napisano 28 Październik 2012 Jeśli faza na brązowym oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 28 Październik 2012 Autor Share Napisano 28 Październik 2012 Mam dwa wyłączniki i faza jest na brązowym.Dla pewności załączam jeszcze zdjęcie.Jutro spróbuję podłączyć i mam nadzieję że w elektrowni nic nie wywali ;)Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Październik 2012 Share Napisano 28 Październik 2012 Najwyżej bezpieczniki polecą :) W swoim domu z tego schematu łączyłem - tylko go zmodyfikowałem (bo da radę w jednej puszce połączyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 28 Październik 2012 Share Napisano 28 Październik 2012 Zaczynasz od strony zasilania, szukasz kabla z fazą i montujesz go do oznaczonego zacisku. Do pozostałych resztę przewodów. W drugiej puszce szukasz dwóch przewodów z fazą (pstrykasz pierwszym przełącznikiem, będą się fazy przełączać między dwoma przewodami) i te montujesz do nieoznaczonych zacisków. Ostatni ten bez fazy do zacisku oznaczonego. Różnie są oznaczone te zaciski, a czasem w ogóle, wtedy trzeba pokombinować. Chyba w miarę zrozumiale to opisałem, może komuś się jeszcze przyda.grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Uwielbiam to forum,bo jest wśród nas masa fachowców"(bez urazy ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp8oob Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 Dla pewności który to fazowy" daj go potrzymaćżonie.Jeśli ją nie porazi to znaczy że faza "jest na tym drugim.Żartowałem oczywiście i jarównież dziękuję za schemat gdyż akurat bym mi potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 no właśnie Gorylku, krawaty wiąże usuwa ciąże " :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVICIA Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 no jak działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morek Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 sie nie odzywa to mogło zadziałać" ups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 6 Listopad 2012 Autor Share Napisano 6 Listopad 2012 Spokojnie Panowie ale jeszcze nie miałem czasu podłączyć o efektach poinformuję bo widzę że sporo osób Mi kibicuje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Listopad 2012 Share Napisano 9 Listopad 2012 Bo elektryk jak saper... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 10 Listopad 2012 Share Napisano 10 Listopad 2012 E tam, parę razy dostałem kopa wyższym niż to co w gniazdku i nic mi nie jest, no może popękane szkliwo ale to drobiazg. Saper ma gorzej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 aj tam odrazu saper!!! Pomyłki śmiertelne od 500 v w górę , a tak da się przeżyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Ostatnio leciał program, w którym pokazali jak faceta zabiła odłączona od prądu mikrofalówka którą naprawiał. Z kondensatora poszło 2000 i pach - do piachu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Kineskop w telewizorze z poprzedniego systemu " tez potrafi nieźle podziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Aa jeszcze jak powstała implozja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.