xen Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Witam.Na naszych ogłoszeniach pojawił się tesoro eldorado - samoróbka.Filmików trochę jest, oglądałem. Sprzet dobry na monety, kolorową drobnicę?Jak to jest z serwisem, naprawą? Tylko w proScanie w Gliwicach, czy? Jak wy to oceniacie?
AoT_Hunter_PL Napisano 23 Październik 2012 Napisano 23 Październik 2012 Samoróbka niczym szczególnym się nie różni od oryginału no prawie .. dobrze zestrojony ma lepsze zasięgi od oryginału ;]Więcej można poczytać wpisując w Google xplorator
PUMA1 Napisano 23 Październik 2012 Napisano 23 Październik 2012 Napisz do Taktyka.http://taktykpulse.com.pl/serwis.html
Raned Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 Samoróbka nie jest wykrywaczem Tesoro (grube nadużycie nazywanie tego Tesoro) i nie jest taka sama jak Tesoro. Z pewnością oryginalne Eldorado nie było wposażone w cewkę DD. Czy jest lepsza? Trzeba byłoby porównać z oryginalnym Eldorado. Jeżeli naprawa to najlepiej u tego kto to robił.
Raned Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 Dodam że druga edycja Tesoro Eldorado ukazała się w 2001 roku i nieuprawnione używanie znaku towarowego jest niezgodne z prawem. Być może są osoby lepiej znające prawo i wiedzą więcej o tym czy można reklamować, sprzedawać i użytkować podróbki.
dzieci3 Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 Co kolega bredzi o znaku?Jeśli schematy są ogólnie dostępne w sieci to o jakim znaku towarowym mówisz?Mój dobry znajomy wykonał na podstawie udostępnionych danych 4 podróby" Twoim zdaniem i ma zlecenia na kolejne.Obawa przed konkurencją???Raned?
Raned Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 Jaka obawa? Znajomy może sobie robić co chce, ale nie może tego nazywać Tesoro Eldorado. Takie jest moje zdanie na ten temat.
RAJTAR Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 Nie tylko Twoje Denar... ten który zrobił tą przeróbkę(podróbkę) może sobie ją nazwać jak chce, nawet jeśli robił ją zgodnie ze schematami oryginału ale nie ma prawa podawać nazwy oryginału do zrobionego przez siebie produktu, który notabene oryginałem już nie jest, każde inne zachowanie twórcy tego wykrywacza" zagrożone jest sankcją.pozdrawiam RAJTAR
RAJTAR Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 dzieci z całym szacunkiem do Twojej osoby ale grubo" się mylisz... wg. oryginalnego schematu można wykonać sprzęt dla siebie nie chwaląc się tym zbytnio - jeżeli jednak czynisz sobie źródło dochodu z używania schematu do którego nie masz praw popełniasz przestępstwo.
AoT_Hunter_PL Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 Ale robicie problemy kolega pytał się o samoróbkę wiec mu odpowiedziano a skoro amerykanie na swoim forum Geotech mają własne modyfikacje i na tych modernizacjach został zbudowany polski odpowiednik w sumie niczym konkretnym się nie różniący.Kto sobie na własny użytek wykonuje jego sprawa, jeśli ktoś widzi w tym interes sprzedając podróby nagminnie jego sprawa choć łamie prawo... osobiście nei spotkałem sięz czymś takim.Jak ktoś potzrebuje to sobie kupi oryginał i po sprawie.Niewielki odłamek ludzi zna się na elektronice to robi sobie samemu i w czym problem ... taki los człowieka myślącego że jak jest coś w stanie sam wykonać to nie będzie przepłacał za to samo.Co innego nasze zarobki ...tyle na temat
RAJTAR Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 jego sprawa choć łamie prawo..."amen.
dzieci3 Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 @Rajtar również z szacunkiem dla Ciebie.Odpowiedz mi na temat znanego Alla .Przecież to sprzęt z tego co piszą fachowcy nic innego jak Fisher.Sprzedawany pod hasłem All.A gdzie ja wspomniałem,że kolega podrabia logo?Skoro coś jest nie zabronione to jest....Teraz sobie odpowiedz na pytanie dlaczego domowi zdolni elektronicy nie podrabiają" np.Minelaba,Whitesa.Pzdr.
AoT_Hunter_PL Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 All1 bardziej jest modyfikacją withes clasic aktualnie Denar bodajże go sprzedaje > cena zaporowaPrzecież dokumentacja również jest ogulnie dostępna w sieci bo sam All ją udostępnił i nikt nie marudzi.Withes i Minelab też są robione przez domowych elektroników.
RAJTAR Napisano 26 Październik 2012 Napisano 26 Październik 2012 dzieci, jeśli nie firmuje swojego produktu znakiem firmowym pierwowzoru to nie ma żadnego problemu i nie wypada się z Tobą nie zgodzić, ale wracając do samego początku to ten kolega, który zmodyfikował eldorado nie może nazwać go Tesoro ElDorado bez zaznaczenia w nazwie iż nie jest to już produkt oryginalny bez przeróbek. Poza tym w całej rozciągłości zgadzam się z Tobą co do pozostałych poruszanych przez Ciebie kwestii.
Raned Napisano 26 Październik 2012 Napisano 26 Październik 2012 AoT_Hunter_PL, nie sprzedaję ani ALL1, ani White'sa, ani Tesoro Eldorado (zastąpiony został przez Vaquero), tym bardziej po cenach zaporowych.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Nie, żebym chciał wsadzać kij w mrowisko. Ale nazwa Tesoro" nie występuje w rejestrach chronionych znaków towarowych ogólnoeuropejskich ani bazie krajowej, w zakresie urządzeń do wykrywania metali. Przynajmniej ja nie znalazłem. Jest Minelab, Garrett...A jeśli tak, to nazwa jest ogólnodostępna, i dopóki Amerykanie nie wytoczą komuś procesu i go nie wygrają na dodatek, każdy może sobie nazwać wykrywacz Tesoro". Oraz LEGALNIE go sprzedawać pod taką nazwą, o ile nie w całej UE, to w Polsce przynajmniej :)Z formalnego punktu widzenia oczywiście. Pomijam wątpliwą elegancję takiego zachowania (żerowanie na cudzej pracy jest strasznym obciachem).
Camiusss Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Ale macie problemy :) Aby większych nie było.A Ty kolego Brzeczyszczykiewicz dziwne,bo wypowiadasz sie przeważnie w każdym poście gdzie wypowiada się kol.Raned.Albo jesteś z konkurencji albo to miłość :)
pacian Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 I na dodatek pisze o nie kopiowaniu cudzej pracy...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Pacianie, oczekuję, że sprecyzujesz co masz na myśli. KONKRETNIE.
pacian Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Aj przestan, zajmij sie tym co najlepiej potrafisz :)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Będę nalegał.Masz coś konkretnego do powiedzenia? Jakiś realny zarzut poparty wiedzą? Czy jak zwykle tylko zostawiasz ślad zapachowy"?
pacian Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Nie nalegaj (nie bede na publicznym forum komentowal twojego pobytu na PBG) bo to nic nie da, to i tak nie jest tylko moje zdanie.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Listopad 2012 Napisano 5 Listopad 2012 Ja Ciebie nie proszę o komentowanie moich wyjazdów dokądkolwiek czy pobytów gdziekolwiek, bo to NIE MA NIC DO RZECZY. Ani tym bardziej nie interesuje mnie kto ma takie samo jak Ty zdanie na jakikolwiek temat.Chcę się dowiedzieć, co miałeś na myśli sugerując, że kopiuję wyniki cudzej pracy. Bo to oznaczałoby, że kradnę czyjąś własność intelektualną, czyli pomówienie i naruszenie dobrego imienia firmy.
pacian Napisano 5 Listopad 2012 Napisano 5 Listopad 2012 Ja temat uwazam za zamkniety. Zycze milej nocy i troszke wiecej pokory w mniemaniu o sobie.Pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Listopad 2012 Napisano 5 Listopad 2012 Więc, następnym razem, nie żongluj oszczerstwami wypowiadając się na tematy, o których nie masz śladu bladego pojęcia. Bo nie dam Ci się dyskretnie wycofać z podkulonym ogonem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.