bobi10 Napisano 13 Październik 2012 Autor Napisano 13 Październik 2012 Witam . Czy ktoś się spotkał z czymś takim i mógł by mnie oświecić , co to mogło być ? W dolnej lewej części wyraźnie widać orzełka w koronie a na górnej części były jakieś napisy , lecz jak zostały wytarte . Wymiar 35 mm. na 30 .Pozdrawiam .
abcd Napisano 13 Październik 2012 Napisano 13 Październik 2012 PFZA,Państwowa Fabryka Związków Azotowych -Mościce,produkowali tam pewno i materiały wybuchowe więc blaszka może mieć teoretycznie związek z WP
abcd Napisano 13 Październik 2012 Napisano 13 Październik 2012 http://pl.wikipedia.org/wiki/Zak%C5%82ady_Azotowe_w_Tarnowie-Mo%C5%9Bcicach
abcd Napisano 13 Październik 2012 Napisano 13 Październik 2012 Zakłady w Mościcach były firmą państwową pewno stąd i orzełek na marce.
bobi10 Napisano 14 Październik 2012 Autor Napisano 14 Październik 2012 Dzięki abcd . To dobry trop . Po dokładnym oglądnięciu , napisy się zgadzają . To jest napis PFZA Mościce .
bobi10 Napisano 13 Październik 2012 Autor Napisano 13 Październik 2012 Witam . Czy ktoś się spotkał z czymś takim i mógł by mnie oświecić , co to mogło być ? W dolnej lewej części wyraźnie widać orzełka w koronie a na górnej części były jakieś napisy , lecz jak zostały wytarte . Wymiar 35 mm. na 30 .Pozdrawiam .
Pawełek11 Napisano 13 Październik 2012 Napisano 13 Październik 2012 możliwe ze jest to jakaś medalik na szyję lub nieśmiertelnik ale bardziej wydaje mi sie ze jest to medalik
bobi10 Napisano 13 Październik 2012 Autor Napisano 13 Październik 2012 Na nieśmiertelnik to raczej nie wygląda . Przynajmniej ja się z takowym nie spotkałem , nawet w sieci . A skąd to ? Z ziemi :) A tak na poważnie to Tarnowskie .Prędzej jakaś blaszka identyfikacyjna ... jakieś coś , bo chyba nie kogoś ?
Pytanie
bobi10
Witam . Czy ktoś się spotkał z czymś takim i mógł by mnie oświecić , co to mogło być ? W dolnej lewej części wyraźnie widać orzełka w koronie a na górnej części były jakieś napisy , lecz jak zostały wytarte . Wymiar 35 mm. na 30 .
Pozdrawiam .
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.