Dragon125 Napisano 12 Październik 2012 Autor Share Napisano 12 Październik 2012 Witam Panowie,warto jutro jechać na Koło ? Są fanty po rozsądnych cenach ? Duży wybór ? Czy nic z tych rzeczy ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Nie wiem by nie byłem, i Ty również się dowiesz jak nie pojedziesz!Nie ma jasnej odpowiedzi na pytania o cenę i wybór.Często kupuje różne fajne pierdoły na giełdzie typowo towarowej. Milion stoisk z chińskimi szmatami i jeszcze więcej sprzętu z Rajchu. Wśród tego wysyp można trafić na prawdziwe cudeńka.Np. porcelanowa zastawa bawarska ( 12 sztuk) za 40 zł. Dokumenty z urzędów III Rzeszy za 1 zł, nieśmiertelniki niemieckie po 20 zł - pomijam fakt, że ciut zjechane. Nawet na targach rolniczych trafiłem na stare pocztówki z przed 1935. Trzeba wszędzie szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 12 Październik 2012 Autor Share Napisano 12 Październik 2012 Zbyniek,bardzo mądrze prawisz. Oczywiście jutro z rana jadę,pooglądać nie zaszkodzi a może coś wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 a może coś ciekawego w Wólce Kosowskiej można znaleźć?Na Stadionie było prosto... a tam amba jakieś namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca72 Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Kolego kopijnik w wólce wszystko sie znajdzie ale tsza brać hurtem bo jednostkowo nie chcio sprzedawać haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 13 Październik 2012 Autor Share Napisano 13 Październik 2012 Byłem,zobaczyłem, nie polecam. Tak mogę podsumować dzisiejszą wycieczkę w tamto miejsce. Bardzo mały wybór ( 20 hełmów plus 20 bagnetów). Oczywiście może to być podyktowane dzisiejszymi warunkami ( deszcz kropi ciągle) ale i tak jestem na nie. Zdaję sobie sprawę,że handlarze to zazwyczaj oszuści,ale żeby wpierać mi,że adrian wz.26 z francuskim emblematem to pierwszowojenny hełm hallera ? Albo adki 26 z przeróżnymi orłami ? Brakowało tylko tego,który rzeczywiście znajdował się na hełmach wz.15 w WP. Powiedzcie mi szczerze,można kupić coś konkretnego ? Czy jest to raczej rzadkość,ewentualnie okazje zarezerwowane dla znajomych/ szczęśliwców którym akurat szczęście dopisało.Ja mam wrażenie,że wszędzie czają się falsy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkevil3 Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 Raczej jest tak, że co lepsze fanty trafiają do własnej kolekcji i kolekcji znajomych, na sprzedaż idzie szrot, jakieś falsy. Rzeczy które są mniej warte, sprzedawane frajerom" po cenach z kosmosu.Tam siedzą głównie handlarze, czasem jeśli ktoś przyjdzie z własnym towarem z domu, po dziadku" ale to zaraz obskoczą go miejscowi.Polecam bazar na stadionie Olimpii, Wola, co niedziela ludzie z własnym śmietnikiem" przychodzą i czasem można coś trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 Polecam bazar na stadionie Olimpii, Wola, co niedziela ludzie z własnym "śmietnikiem przychodzą i czasem można coś trafić."To chyba jedno i to samo miejsce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanarek022 Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 To na 100% dwa różne miejsca,znajdź kolego na mapie stadion olimpii i ulicę ciołka.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 Jeśli tak to mój błąd:)Jakiś czas temu na Olimpii zakupiłem niemieckie szkła 8x40 w przyzwoitej cenie(po 20min targowaniu)Czas więc niedługo na Koło się wybrać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 14 Październik 2012 Autor Share Napisano 14 Październik 2012 Dzisiejszy zakup z Koła. Trochę lepsza pogoda to i fantów więcej. Dałem za nie 50zł. Jak oceniacie zakup? Było jeszcze trochę fantów. Był spory wybór adków i ku mojemu zdziwieniu nikt mi nie wpierał,że to nasz..mówili że francuski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 31 Październik 2012 Share Napisano 31 Październik 2012 Olimpia a koło to dwa zupełnie inne miejsca. Zakup w gruncie rzeczy może być ale w dobie wysypu września na kole były po 10zł w lepszym stanie. Na bazarek swego czasu przyjeżdżałem co sobota,niedziela, teraz uważam że nie ma to sensu. Chyba że po konkretne rzeczy do konkretnych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 31 Październik 2012 Share Napisano 31 Październik 2012 Koło to niestety nie jest już takie miejsce jak kilkanaście lat temu. Ceny kosmiczne, fanty komiczne - kupę falsów, kopii, szrotów wszelkiej maści. I handlarze, o przepraszam sprzedawcy, którzy łżą w żywe oczy - z niewiedzy lub przekonania.Sorry, nie polecam. Dawno temu można tam było trafić fajne rzeczy (raczej w godzinach wczesnoporannych), teraz jest tak jak koledzy piszą powyżej. Choć to nie raguła. Jakiś czas temu udało mi sie dorwać za grosze korespondencję obozową z oflagu zastępcy dowódcy jednej z wrześniowych eskadr myśliwskich. Ale to jak z totolotkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.