Tomb750 Napisano 8 Październik 2012 Autor Share Napisano 8 Październik 2012 http://www.tvn24.pl/zepchna-bunkier-z-30-metrowego-klifu-prosto-na-plaze,281153,s.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Nie da rady go po kawałeczku, albo w całości przetransportować? Znając życie to się NIE OPŁACA, na szczęście jest on już powojenny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Aha czyli nie jest zabytkiem bo jest powojenny. A kiedy takowym będzie ?za 5 lat czy za 10 czy wtedy okaże się ,że niestety coś bezpowrotnie zniszczono ? Od lat obserwuję jak po kawałku bezmyślnie niszczy się obiekty BAS na wybrzeżu :( bo to przecież jeszcze nie są zabytki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Nie mów mi proszę o klasyfikacji zabytków i o zabytkach bardziej zabytkowych, bo w pobliżu mojej miejscowości, jeden obiekt uznano za zabytek, a inny zniszczono - pewnie czytujesz Odkrywcę to wiesz o co chodzi. Jednak dalej uważam, że jeśli był by to bunkier z przed 1939 strata bardziej by olała", i odbiło by się to głośniejszym echem. Być może dlatego, iż jest to tylko relikt zimnej wojny, a nie iemy świadek" walki zbrojnej, i obrony Rzeczpospolitej. To tak jak porównywać T-55 do 7TP - wolał byś, żeby co zleciało(?) - wybór chyba był by prosty.PS Miałem kiedyś przyjemność rozmowy z archeologiem, który mówił mi, że mają namierzone kilkanaście lub kilkadziesiąt (nie pamiętam dokładnie) cmentarzysk średniowiecznych od X - do XV wieku, i nic z nimi nie robią bo nie ma pieniędzy, a gleba chroni je na tyle, że mogą poczekać na lepsze czasy. Więc proszę nie łudź się, że jak nie ma pieniędzy na wykopaliska archeo to będą na powojenny bunkier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 http://www.odkrywca.pl/zepchna-bunkier-z-30-metrowego-klifu-prosto-na-plaze,710206.html#710206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.