Skocz do zawartości

Zepchną bunkier z klifu

Tomb750

Rekomendowane odpowiedzi

Aha czyli nie jest zabytkiem bo jest powojenny. A kiedy takowym będzie ?za 5 lat czy za 10 czy wtedy okaże się ,że niestety coś bezpowrotnie zniszczono ? Od lat obserwuję jak po kawałku bezmyślnie niszczy się obiekty BAS na wybrzeżu :( bo to przecież jeszcze nie są zabytki

Nie mów mi proszę o klasyfikacji zabytków i o zabytkach bardziej zabytkowych, bo w pobliżu mojej miejscowości, jeden obiekt uznano za zabytek, a inny zniszczono - pewnie czytujesz Odkrywcę to wiesz o co chodzi.

Jednak dalej uważam, że jeśli był by to bunkier z przed 1939 strata bardziej by olała", i odbiło by się to głośniejszym echem. Być może dlatego, iż jest to tylko relikt zimnej wojny, a nie iemy świadek" walki zbrojnej, i obrony Rzeczpospolitej.

To tak jak porównywać T-55 do 7TP - wolał byś, żeby co zleciało(?) - wybór chyba był by prosty.

PS
Miałem kiedyś przyjemność rozmowy z archeologiem, który mówił mi, że mają namierzone kilkanaście lub kilkadziesiąt (nie pamiętam dokładnie) cmentarzysk średniowiecznych od X - do XV wieku, i nic z nimi nie robią bo nie ma pieniędzy, a gleba chroni je na tyle, że mogą poczekać na lepsze czasy.

Więc proszę nie łudź się, że jak nie ma pieniędzy na wykopaliska archeo to będą na powojenny bunkier.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie