Skocz do zawartości

Messerschmitt_Me_109_wydobyty_z_bagna.

Razzzz85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12547391,Messerschmitt_Me_109_wydobyty_z_bagna.html?lokale=bialystok

Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądało po wydobyciu. Zostaje czeka na fotki ewentualnie na relacje kogoś kto był przy wydobyciu. Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Napisano

Dobrze ze zdążyłem obejrzeć BNB

Na pewno nie pozyskano tabliczki z oznaczeniem konkretnego modelu oraz numeru seryjnego płatowca czy tez silnika.
W każdym bądź razie wykopano tylko tabliczki z numerami poszczególnych części.

Biało czerwone chorągiewki były standartowym wyposażeniem które były przymocowane do blokad sterów , lotek oraz rurki ..... i nie służyły do oznaczeń demontażu części

Napisano

Tabliczka z oznaczeniem DB 601 E

Na silniku DB 605 występują zarówno części z silników DB 601, DB 603. I tym samym nie mogą świadczyć o konkretnym typie silnika, tym bardziej iż przedstawiona tabliczka posiada oznaczenie poszczególnej cześć.

Jak zostaną podane numery mogę ja zrobić ID

Napisano

Prędkościomierz itd.
Jest większość przyrządów kontrolnych tak ,że w przyszłej ekspozycji (co daj Boże) uda się odtworzyć panel kontrolny prawie w całości.Choć pewnie będzie on wyglądał jak kokpit bodajże Poteza z niesamowitego opowiadania Janusza Meissnera Hangar nr. 7" :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie